Случвало ли ви се е да планирате нещо, но когато дойде моментът на събитието всичко да се провали? Бъдете спокойни, не сте единствените. Може би така е устроен светът, а може би човек трябва да планира по-добре, кой знае? За да се убедите, че това не е отделен случай, колегите от платформата Кинематограф са подготвили една селекция от късометражно кино, която ще развесели и най-педантичните от вас. Ако все пак много държите на планирането, то най-малкото поне ще почерпите ценен опит какво да избягвате следващия път.

На 22 март от 19 часа в емблематичния клуб КЕВА, ще бъде представена програма от късометражни филми, посветена на неочакваните развои и шокиращите обрати в историята. За целта са подбрани сюжети, в които има установен план, който умишлено се нарушава от някои от героите, а това върви със своите последствия, приключения, опасности, конфликти, и най-вече – хаос.

Кадър от филма „Между мен и теб“

Премиера за вечерта ще бъде Между мен и теб на режисьора и сценарист Илина Перянова. Филм, който разказва за една жена, която преминава през много тежък травматичен момент от живота си и попада на най-неподходящото място за случая – сватба. История, която ни понася в сюрреалистичните образи, които често се развихрят в човешкото съзнание, но при дадени обстоятелства излизат извън контрол.

Кадър от филма „Шофьор за бягство“, сниман от български екип в Италия

Други акценти от вечерта ще бъдат Антракт на режисьора Мартин Динков, както и още два български филма, заснети зад граница – Шофьор за бягство на режисьора Теодор Доков, и Генерация на Рикардо Фусети и Теодосия Добриянова. Специални гости за дискусия със зрителите ще бъдат двама от вече споменатите автори – Илина Перянова и Теодор Доков.

Сред другите филми за вечерта има заглавия от Норвегия, Полша и Австралия.

Програма и билети на https://kinematograf.bg/programa

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *