Съвсем до скоро бяхме по нашенски скептично настроени към идеята, че Apple ще си правят стрийминг платформа – пари, че имат, е ясно, но разбират ли нещо от кино? От тогава обаче се убедихме, че техните безкрайни пари могат да купят, ако не вкус, то поне възможността да работят с вълнуващи артисти, предлагащи интересни проекти, които обикновено си струва да се гледат. Отново ще споделим новина за един такъв обещаващ филм, който не ни печели с евентуален висок бюджет, а с талантливия екип, който ще го доведе до екран.

Любимата ни Джулиан Мур, носителка на „Оскар“ и всевъзможни други награди, но повече от това – просто превъзходна актриса, отново ще работи по проект на Apple и то с Майкъл Пиърс и Брад Ингълсби. Пиърс е изключително обещаващ млад режисьор, чийто дебют Beast спечели доста овации от критиката, а последвалият Encounter може да нямаше същите въодушевени отзиви, но също си струва гледането. Брад Ингълсби пък е създателят на страхотния Мер от Ийсттаун, The Way Back и Out of the Furnace.

Филмът е наречен Echo Valley и носи името на красива ферма в Пенсилвания. Там Кейт (Мур) отглежда и тренира коне и се опитва да преодолее с личната си травма. Една вечер отчуждената ѝ дъщеря Клеър се появява на вратата уплашена, разтреперана и покрита в чужда кръв. В ролята на дъщерята ще видим Сидни Суини, която напоследък ни впечатлява с роли в успешни сериали като Еуфория и Белият лотос, а подозираме, че звездата ѝ тепърва започва да се издига.

Echo Valley е описват като смеска от драма и напрегнат трилър и ще изследва дълбините на това до къде е готова да стигне една майка, за да защити детето си. По принцип историите за напрегнати отношения между майки и дъщери, особено когато са написани добре, могат да бъдат изключително завладяващи. Дори и ако само се позоваваме на това колко добре бяха написани отношенията между Мер и нейните деца в Мер от Ийсттаун, сме готови да се обзаложим, че Ингелсби ще напише отново история, която ни грабва с комплексността на героите си, сложните им взаимоотношения и същевременно добре замислената мистерия. Със сигурност това ще бъде един от филмите, чието развитие ще следим внимателно през годината.  

Echo Valley ще бъде режисиран от Майкъл Пиърс по сценарий на Брад Ингелсби.

Снимките ще започнат през лятото, така че вероятно филмът ще се появи първо по фестивалите в началото на 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *