Готови сме да се обзаложим, че Джонатан Мейджърс ще бъде една от най-големите звезди в киното през идните години, а ако имаме късмет – и за много години напред. Неговият талант е от онези дълбоки, многопластови и съответно издръжливи таланти, на които се надяваме да се наслаждаме с години наред. Знаем го, защото въпреки че го познаваме от сравнително малко време, той успява да направи впечатляващи изяви, да издигне нивото на така или иначе добри продукции и да излезе над повърхността на лоши такива, които се опитват да го завлекат надолу. Затова и с удоволствие отправяме поглед към следващия му проект, който ще чакаме с нетърпение.

Мейджърс ще участва в главната роля, а също и ще продуцира филм, наречен Da Understudy. Още от самото заглавие се вижда, че това е проект, който е по поръчка за Спайк Лий и по всичко личи, че наистина той ще го режисира, макар че сделката не е напълно финализирана. Сценарият е написан от Том Ханада (Motherland), Зак Страус (SMILF) и Тайлър Кол по оригиналната идея на Кол, чиито права са закупени от Amazon Studios.

Сюжетът проследява театрален дубльор, работещ на Бродуей, който намира роля, „за която е готов да убива“. Това са точните думи, с които е описана историята и подозираме, че не са подбрани случайно. Идеята за някой с болни амбиции в изкуството съвсем не ни е непозната, сещаме се поне за няколко филма точно с такъв базисен сюжет, които се получават страхотно.

Моментално виждаме Джонатан Мейджърс в подобна сложна роля – в последните му няколко високопрофилни появявания той беше „злодей“, които обаче са с повече от разбираеми мотивации. Всичко, което той ни е показвал до сега, ни е убедило в способността му да изгражда персонажи, които са сложни и предизвикателни, които те карат да им симпатизираш и осъждаш едновременно, но винаги да вярваш в убеденността им в собствената им правота – абсолютното мерило за таланта на един актьор.

Вече знаем от Da 5 Bloods, че Мейджърс и Спайк Лий работят заедно чудесно, но там актьорът беше част от ансамбъл и то с доста по-изявени актьори. Тъй като сме фенове на Лий и неговия личен и емоционален подход към всичките му филми, стискаме палци двамата с Мейджърс отново да се захванат да работят заедно и то точно по темата за отдаденост до лудост на изкуството – сигурни сме, че имат какво да кажат.

Da Understudy за момента няма точна дата за старт на снимките, но със сигурност ще се ослушаваме за още подробности около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *