След два смехотворни високобюджетни проекта (Последния повелител на въздуха и Земята: Ново начало), М. Найт Шамалан се отдаде на нискобюджетния хорър където според нас намери добра среда за талантите си. Той обедини сили с Blumhouse и Universal и като по график, на всеки две години правеше по един филм, който до голяма степен финансираше сам – The Visit, На парчета, по-амбициозният Стъкления, В капана на времето и тазгодишният Почукването. Всеки един от тези филми беше успешен и желанието на студиата да работят с него явно се е покачило.

Deadline съобщава, че Шамалан е подписал сделка с Warner Bros., според която компанията му Blinding Edge Pictures ще работи по оригинални проекти със студиото. Заедно с тази новина бе обявен и следващият филм на режисьора – Trap, който ще излезе по кината на 2 август, 2024. За съжаление, не разполагаме с информация за историята и може да разчитаме единствено на заглавието Trap – типично за Шамалан то е от една дженерик дума, която (по подобие на доста от другите му произведения) би трябвало буквално да описва сюжета.

Имайки предвид, че Warners наскоро влезе в конфликт с доста режисьори, това може би е една от поредните стъпки на студиото да се издигне отново в очите на творците и да инвестира в бъдещето на кината. Самият М. Найт Шамалан каза в официално изявление, че компанията е „преоткрила любовта и уважението си към филмовите творци и силата на кино-преживяването“. Предполагаме, че режисьорът ще намери много свобода за филмите си в новия си дом. Надяваме се да виждаме още приятни изненади от него и ще следим отблизо развитието на проектите му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. И тоя така…. първите 4 филма, прекрасни и после влезе в една задънена улица на повтаряемост и само това си може. Пълен дебилизъм. Като Кристоф Валц, който продължава да играе Ханс Ланда във всеки филм, в който се появи….
    Не мога да не призная, че На парчета беше доста добър филм, обаче и има една от най-великите ендкредит сцени. Заради появата на дедо Брус…. Който вече пие хапчета да си спомни къде да пикае (жалко за това). И после тотал щета с Стъкления.