Любимият ни Юън Макгрегър за наша огромна радост има толкова много и разнообразни ангажименти, че дори и когато позабравим да отбележим нещо, то не се е придвижило много напред. Днес ще ви разкажем за проект, за който сме развълнувани, защото смятаме, че Макгрегър, освен че по принцип си е брилянтен актьор, е просто перфектно кастнат в ролята.

Подготвя се минисериал от осем епизода, който ще адаптира романа на Еймър Тауълс Един аристократ в Москва (A Gentleman in Moscow), публикуван през 2016 г. В центъра на сюжета е титулярният джентълмен граф Александър Ростов, който е осъден на домашен арест в таванска стая на известния московски хотел „Метропол“ от трибунал, след като болшевиките печелят революцията си и аристократите изпадат в немилост. Действието на романа обхваща десетилетия, през които графът, неспособен да напусне хотела, разбира истински важните неща в живота като семейство, приятелство и любов.

Историческата рамка на историята, развиваща се извън стените на хотела, ще позволи дори кратки сцени да бъдат направени много пищно, което предполагаме, че ще допринесе за цялостната атмосфера на сериала. Харесваме книгата обаче най-вече заради чарът, които струи от всяка нейна страница и стискаме палци лекия и приятен тон, който я характеризира, да успее да се пренесе и на екран. Личните разсъждения на Ростов, които са игриви, закачливи, понякога нежно хапливи към бюрократите, но най-вече – към тези, които не показват нужните обноски, са абсолютно задължителни, за да бъде направена вярна адаптация на този роман.

Именно заради тези качества на героя пък смятаме, че Юън Макрегър е абсолютно перфектният човек, който да го изиграе. Само като си помислим за неговата леко дяволита полуусмивка и сме сигурни, че той ще знае точно как да поръчва вино и да сече с думи, както го прави Ростов в книгата. Засега единствената друга обявена роля е тази на Мери Елизабет Уинстед, която ще се превъплъти в актрисата Анна Урбанова и за която е ясно, че няма какво да се притесняваме – знаем от третия сезон на Фарго, че те с Макгрегър имат предостатъчно химия помежду си, която се пренесе и в живота.

Креативният екип зад камерата ще бъде ръководен от шоурънъра Бен Ванстоун, работил по впечатляващи английски сериали като All Creatures Great and Small, Merlin и The Last Kingdom

Един аристократ в Москва (A Gentleman in Moscow) вече е в продукция, но засега няма обявена премиерна дата. Разпространението е поето от Paramount+ и Showtime, което значи, че у нас сериала ще бъде достъпен в платформата SkyShowtime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *