Стрийминг услугите се опитват да си намерят зрители и абонати най-често с разнообразяване на съдържанието. Една от по-непознатите за широката публика платформи е Topic – в опит да разшири границите на очакванията, First Look Entertainment са създали пространство за филми и сериали, посветени на престъпления, трилъри, мистерии, ноар и документални творби от цял ​​свят. Topic е част от американската неправителствена медийна група First Look Media, основана преди десетилетие от милиардера Пиер Омидияр като „територия на независимата журналистика“.

Ако искате да се потопите в заплетено разследване, свръхестествен трилър или завладяваща истинска криминална мистерия, Topic е мястото, където може да ги откриете“ – така рекламират услугата си First Look Entertainment, а ние ви представяме трейлър на една източноевропейска трилър-поредица The Silence (Zlomovchannya), която дебютира при тях миналия месец.

Подобно на част от останалите поредици в платформата, и The Silence разчита на разследването на мистериозни престъпления. Сюжетът е базиран на реални събития, а ето какво гласи официалният синопсис:

Първото момиче се е удавило. Второто е загинало от свръхдоза наркотик. Третото е ударено от кола. Предположенията са, че в хърватския град Осиек може би действа сериен убиец. Детективът, на когото са възложили убийствата, получава помощ от репортер, който го насочва към заплетения лабиринт от корупция, трафик на хора и политически зависимости, вследствие на които най-уязвими се оказват млади жени, превърнали се в жертви. Заедно със съпругата на влиятелен политик, чиято племенница внезапно изчезва, тримата стават свидетели на поразяващи факти за трафик на малолетни, който прекосява източноевропейските граници. Колкото повече подробности разкриват, толкова по-ясно става, че са замесени дори политици от най-висок ранг… Съвсем скоро всички ще разберат, че животът на много хора се оказва застрашен вследствие на продължаващите разкрития… 

Режисьор на шестте епизода на The Silence е Далибор Матанич (The Last Socialist Artifact). Режисьорът се сдобива с международна слава през 2015 година, когато в Кан е показана неговата военна драма Зенит/ Zvizdan. Освен този хит, в програмата на София Филм Фест са представяни и неговите филми Готини мъртви момичета (2003), Обичам те (2007) и Зора (2021). Сценарист е Мариян Алцевски, който е в основата на създаването на първата оригинална хърватска поредица Uspjeh за НВО. В актьорския са Ксеня Мишина, Горан Богдан, Дарко Милаш, Сандра Лонкарич, Леон Лучев, Тихана Лазович и др.

The Silence (Zlomovchannya) е достъпен за гледане от 19 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *