Тетрис е една от най-иконичните игри в историята и без съмнение е част от основата на огромната индустрия с видео игри, която се развива и процъфтява в момента. Но както всички знаем, правенето на филми по игри е много трудна и много често непосилна задача, а как въобще би могъл да се направи филм за игра, която няма сюжет? За щастие, истинската история зад играта има сюжет като за три филма.

Продуцентската къща на Матю Вон MARV се съюзява отново с прекрасния Тарън Еджертън, с когото от години работят успешно заедно, за да доведат до екран Tetris – лудата история, написана по истинските събития, които довеждат до появата на Тетрис на световния пазар. Холандският дизайнер на игри Хенк Роджърс открива Тетрис случайно през 1988 г. и започва да говори с всеки един професионалист в индустрията, опитвайки се да ги убеди, че това е следващото голямо нещо в сферата им. Най-сетне той се запознава със създателите на GameBoy – една от първите преносими конзоли на Nintendo. Роджърс ги убеждава, че те трябва да продават продукта си директно с Тетрис вътре, но за да се случи това, той трябва да пътува до Москва и да се срещне със създателя на играта, както и с половината КГБ.

Вижте трейлъра на Tetris сега:

Страхотно сме изненадани от този трейлър, защото виждаме чувството за хумор, което струи от него, а веднага си представяме как някой можеше да се опита едва ли не да прави сериозен шпионски трилър от тази история – тя че е интересна, така е, но въобще нямаше да ѝ отива да се взима насериозно. Режисьорът Джон С. Беърд някога направи страшно любимия ни Filth, където беше пълно именно с изкривено чувство за хумор, което ни носи много надежди.

Повече от това обаче ни впечатляват кратките кадри, които успяваме да зърнем, в които картината е обработена, така че да напомня на класически видео игри, което смятаме за страхотно хрумване. Харесваме Тарън Еджертън много, след Black Bird се вижда, че и Apple го харесват и искат да работят отново с него, което само може да ни радва – давайте му на човека много и разнообразни проекти, всичките ще ги гледаме.

Tetris е режисиран от Джон С. Беърд (Stan & Ollie, Filth) по сценарий на Ноа Пинк (Genius). В главните роли са Тарън Еджертън, Тоби Джоунс, Никита Ефремов, Роджър Алам, Антъни Бойл, Того Игауа, Кен Ямамура, Бен Майлс, Матю Марш и Рик Юн.

Официалната премиера на филма ще бъде на фестивала SXSW, след което ще бъде достъпен в платформата Apple TV+ на 31 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *