От всички чудеса на киното, най-трудно можем да повярваме на факта, че Мат Деймън – който е представата на малко момче за голям мъж и Бен Афлек, чиято съдба винаги е била да се превърне в олицетворението на разведения баща – са не просто филмови звезди, а Афлек е и режисьор на повече филми от хора като Бари Дженкинс и Деймиън Шазел. Но не можем да спорим с резултатите – Жертва на спасением, Арго та дори и Градът са доста солидни филми. И двамата могат да бъдат добри в драми (Последният Дуел, Марсианецът, Не казвай сбогом), особено в такива, предназначени да ги хванеш по телевизията и да ги изгледаш докрай като фон (Добрият Уил Хънтинг, Пълно ускорение, Извън играта). И не бива да забравяме случаят, когато купиха онзи зоопарк…

Но колкото и хубави думи да имаме да кажем за Афлек и Деймън, нищо няма да промени факта, че трейлърът на новото им творческо начинание (режисирано от Афлек) – Air предизвиква у нас единствено смях. Вижте го със собствените си очи:

След това видео е трудно да ви убедим, че сме сериозен новинарски сайт, който не споделя поредния лош SNL скеч. Ние самите не можем да повярваме, че Air (или както предпочитаме да го наричаме: „We Bought a Shoe“) наистина съществува, а не е от онези измислени филми, които герои в ситкоми отиват да гледат. Фактът, че Бен Афлек и Мат Деймън, заедно с цял куп други известни хора, са решили да направят филм за човека, чиято идея е била Майкъл Джордан да има сделка при Nike, за да може акциите им тази година да се покачат с няколко процента, е… scraping the bottom of the barrel, дори по модерните стандарти на Холивуд. Какво следва? Филм, където Дженифър Лорънс изобретява парцал?! Да не дава Господ, макар че сме гледали нещо подобно.

И все пак трябва да признаем, че за Air сигурно има аудитория (все пак татковците също гледат филми). Днешно време толкова гладуваме за обикновени драми с филмови звезди, които излизат в кината, че най-вероятно въпреки всичко ще отделим време за това филмче, което се надяваме да бъде приятно развлечение. А и кой знае? Може на Оскарите през 2024 да видим повторение на случая с Арго. Нека парафразираме Алан Аркин в онзи филм: „Airgo fuck yourself!

Сценарист на Air е дебютантът Алекс Конвъри, а режисьор е Бен Афлек (Жертва на спасением, Градът, Арго, Те живеят в нощта), който освен това играе създателя на Nike Фил Найт. В останалите роли влизат  Мат Деймън, Джейсън Бейтман, Виола Дейвис, Крис Месина, Крис Тъкър, Марлон Уейънс и др.

Премиерата на филма е

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Филмът е супер, а написаното в тази новина е пълна простотия. За малко да изпусна този филм, заради тази статия, но добре че чух и други мнения и отидох на кино.

    Сайтът ви е станал дота безмислен