След огромния успех на Atlanta сред публиката и критиците и с практически едновременното скорострелно разрастване на музикалната му кариера, беше напълно неизненадващо, когато Amazon Studios подписаха голяма сделка с Доналд Глоувър за развиване на разнообразен тип медия – беше ясно, че това е артист, от когото хората ще се интересуват. Сега вече можем да видим тийзър за първия проект, който Глоувър развива под шапката на тази сделка – минисериалът Swarm.

Swarm е създаден от Доналд Глоувър и шоурънърката Джанин Набърс (която е работила с Глоувър много като сценарист на Atlanta) и разказва история за тъмните страни на фенството, за младо момиче и нейната мания по поп-звезда, подобна на Бионсе. Преди известно време Глоувър е описал сериала като „постистина The Piano Teacher, примесен с The King of Comedy“. Сюжетът проследява младата Дре, сестра ѝ и гаджето ѝ, и как животът и фенщината на Дре се отразяват на всички тях и неподозирано мрачните места, на които я отвеждат.

Вижте тийзъра сега:

Въпреки че е изцяло атмосфера, за сметка на сюжет, веднага се вижда, че това е свят, в който ще искаме да се потопим. Цялостното усещане е за нещо неудобно и плашещо, но по начина, по който се плашим когато разпознаваме нещо от самите себе си, просто докарано до екстремност. Виждаме и загатване на тежко насилие, както и много мрачно красиви кадри, така че сме сигурни, че сериалът ще си струва по различни параграфи. Интересно ще ни бъде, разбира се, психологическото изследване на героиня, която се вманиачава нездраво по любимия си изпълнител, но също така и по-широкият коментар за фен-културата и съвременното общество, с които историята подозираме, че ще се занимава.

Swarm е създаден от Доналд Глоувър и Джанин Набърс. В главните роли са Доминик Фишбек, Клоуи Бейли и Дамсън Идрис.

Официалната премиера ще бъде на 17 март в платформата Amazon Prime, но първия епизод ще дебютира седмица по-рано на фестивала South by Southwest.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *