Неуморимият ни любимец Стивън Содърбърг спази традицията си и отново публикува известния си Seen, Read списък, където чинно отбелязва всичко, което е гледал и прочел в рамките на една година. Освен обаче да се вдъхновяваме от постоянността му, тази година списъкът ни служи и за друго – да ни обяви, че режисьорът е започнал снимки по трети проект в рамките на годината, за който досега не знаехме.

Отбелязвали сме новини покрай Magic Mike’s Last Dance, който излиза по кината от утре, както и за сериала Full Circle, който също се очаква сравнително скоро. Сега разбираме за другият мини-сериал, по който Содърбърг е работил, който носи заглавието The Pendulum Project.

За момента, имайки предвид, че разбрахме за съществуването му от списъка, подробностите около сериала са разбираемо малко. Това, което е обявено е, че е написан от американския журналист, автор и радио водещ Кърт Андерсен, чиято най-известна работа е като редактор на обичаното сатирично списание Spy Magazine. Този му опит говори добре за The Pendulum Project, който е описван като сатира с елементи на научна фантастика, което моментално ни грабва интереса.

От гледна точка на актьорския екип вече се знае, че главни роли заемат Майкъл Сера, Рой Ууд Дж. и Лиев Шрайбър, което е повече от интересна комбинация. Разбира се, всички познаваме Майкъл Сера като комедиен актьор от началото на века, когато беше сякаш във всяка инди и по-нестандартна комедия. Рой Ууд Дж. също е много надарен комик, когото гледаме редовно като кореспондент в The Daily Show. Лиев Шрайбър обаче от години е изключително сериозен на екран, като Рей Донован пък и в разнообразни други превъплъщение, така че определено ще ни бъде интересно как ще стои на екран с доказани комици.

От гледна точка на Стивън Содърбърг обаче нямаме никакви съмнение. Макар и не отявлени комедии, огромна част от неговите проекти имат много симпатично и чаровно чувство за хумор, най-вече предадено чрез бързия диалог и особеностите на героите, което винаги ни е привличало. Нямаме търпение да видим до каква степен е използван елементът на sci-fi и ще следим за повече подробности с интерес, както при всеки друг негов проект.

За момента The Pendulum Project не е продаден на никой телевизионен канал или стрийминг платформа, но снимките са завършени, така че подозираме, че ще научим много повече подробности в близките месеци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *