Много обичаме, когато потенциални филмови проекти успяват да ни развълнуват само с екипа, който ще ги прави. Разбира се, сюжетът, по който ще работят, винаги е важен, но има случаи, в които комбинацията от талант ни е напълно достатъчна, за да знаем, че общият им проект ще си струва гледането.

В случая става дума за прекрасна комбинация между режисьорски и актьорски талант на хора, които искаме да гледаме повече и чиито умения със сигурност имат още много да се развиват. Дейвид Макензи, след като режисира страхотния Hell or High Water, направи Outlaw King, който не породи особено голям ентусиазъм, а след това се включи в силния сериал Under the Banner of Heaven, сега най-сетне подготвя следващия си оригинален филм.

Филмът се нарича Relay и Макензи е решил, че двете главни роли в него трябва да бъдат поети от Риз Ахмед и Лили Джеймс – решение, което само можем да аплодираме. Вече знаем, че Риз Ахмед е способен на всичко, гледали сме го във всякакви разнообразни роли и жанрове и от него очакваме само добри до смазващи представяния. Лили Джеймс я харесваме много, особено добре ни изненада в Pam & Tommy, но досега все сме я гледали като леки, приятни и усмихнати героини. Време е да я видим в нещо по-сериозно, какъвто този филм обещава да бъде.

Историята е описвана като „корпоративен трилър“, което първо ни отегчава до сълзи, но после си спомняме за Майкъл Клейтън и сме обратно на борда. Сюжетът проследява Том (Ахмед) – корпоративен фиксър, който специализира в уреждането на дебелите суми, които корумпираните компании плащат на хората, заплашващи да разкрият тайните им. Том крие идентичността си чрез сложни планове и конкретни правила. Един ден обаче той получава съобщение от Сара (Джеймс), която има нужда от неговата помощ само за да остане жива, което променя правилата напълно.

Звучи ни вълнуващо и сякаш може да отиде в много различни посоки. Риз Ахмед определено веднага го виждаме като хипер-компетентния фиксър със съмнителен морален кодекс, който обаче е свикнал да прави нещата само по собствения си начин. Той определено пасва за такава роля, заради което сме много по-любопитни за героинята на Лили Джеймс. Вярваме, че тя няма как да е просто „девойката в беда“ –   това е екип, който смятаме, че е далеч над подобен свръхелементарен сюжетен похват и съответно ще ни бъде интересно да видим Джеймс в роля, която е по-драматична от сегашните й.

Relay ще бъде режисиран от Дейвид Макензи, който пише сценария заедно с Джъстин Пиасеки.

Премиерна дата за момента не е обявена, но предполагаме, че ще бъде чак следващата година. Със сигурност ще се ослушваме за начало на снимките и първи кадри и ще споделяме всякакви новини около проекта веднага.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *