Джъстин Кързел (Макбет, Assassin’s Creed) не е новобранец в сферата на true crime филмите. След Snowtown, The True History of the Kelly Gang и най-скорошния му Nitram, който дебютира в Кан през 2021, австралийският режисьор явно си е намерил мястото в света на сериозните драми, базирани на реални събития. Сега той подготвя нов проект на име The Order, който вече включва в състава си Джуд Лоу и Никълъс Холт.

Филмът ще разказва за титулния Орден, още известен като The Silent Brotherhood – терористична расистка група, извършила поредица от атаки между септември 1983 и декември 1984. Лоу ще играе ФБР агента от Айдахо, който разкрива схемите зад престъпленията на групата, а Холт ще бъде харизматичният, но и опасен лидер. Сценарият е дело на Зак Бейлин, номиниран за „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий за Методът „Уилямс“.

Проектът се появява в идеален момент за Джуд Лоу като животоспасяваща глътка свеж въздух, тъй като талантливият актьор от известно време е в капана на франчайзовия конвейер – миналогодишният Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор беше един от най-ярките примери на позорен Холивудски блокбъстър, направен на автопилот, а предстоящите му роли включват капитан Хук в игралната Disney+ адаптация на Питър Пан на Дейвид Лауъри Peter Pan & Wendy и сериал от Междузвездни войни. Никълъс Холт е в по-добър период на кариерата си, запазвайки си мястото като надежден, макар и не особено интересен leading man в драми. Миналогодишният му Менюто бе приличен хит сред критиците и зрителите, а сега предстои Ренфийлд, където той играе главната роля заедно с Никълъс Кейдж като Дракула.

The Order може да предостави и на двамата солидни роли, в които да вложат талантите си, или може да се окаже забравим. Засега нямаме очаквания, но нека видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *