Филмите, в които двама души, привидно пълни противоположности, си разменят телата и научават нещо за живота на другия, никак не са рядкост. Гледали сме как го правят семеен мъж и плейбой в The Change-Up, тийнейджърка и майка й в Шантав петък, тийнейджърка и сериен убиец във Freaky и какви ли не други вариации. Едва ли някой от вас скоро си е помислял, че ни е много нужна още една такава комедия. Позволете ни обаче да ви разубедим.

На скорошен търг Amazon са спечелили правата за нова комедия, в която телата ще си разменят не други, а Дженифър Анистън и Джулия Робъртс. Сами по себе си икони на американската комедия, и двете дами радват публиката на малкия и големия екран в последните 30 години. Виждали сме Робъртс в разнообразни итерации на водещата мацка в романтични комедии, последно се завърна на екрана със стария си партньор Джордж Клуни в Билет до рая, но и печели овации (че даже и „Оскар“) с драматичните си роли. Запознати сме добре и с комедийните способности на Анистън, която 10 години беше част от най-успешния ситком на планетата, а в последните години също оглавява много успешни сериали.

Но всъщност няма никакъв смисъл да говорим за Анистън и Робъртс, всички знаем кои са и че един такъв филм е напълно по възможностите им – повече обаче звучи като нещо, което биха правили и двете преди 20-ина години. И разбира се, че ще бъде удоволствие да ги видим заедно на екран. Но това, което ни кара да сме развълнувани, е режисьорът Макс Барбакау. Не разпознавате името? Това е режисьорът на един от любимите ни филми в последните години, който беше именно нов вариант на познато sci-fi комедийно клише – Palm Springs. Обожаваме Palm Springs, през 2020 г. го препоръчвахме на всеки, който искаше да ни слуша, така че ако не сте го гледали – направете го възможно най-бързо. С чаровните си главни актьори, прекрасно чувство за хумор и истински усет за жанра, Барбакау успя да превърне една позната до болка концепция в нещо иновативно, забавно и напълно оригинално. Можем само да му стискаме палци, че ще приложи същата формула успешно и в това ново начинание, защото сме сигурни, че ако се получи, отново ще бъде истинско бижу.

Филмът на Барбакау беше продаден с „pitch” на Amazon, което значи, че има още време докато се стигне дори до снимки, но обещаваме, че ще следим развитието му изкъсо и ще споделяме всякаква нова информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *