Комиксовите филми продължават да бъдат най-популярния жанр в киното, макар че миналата година бяха засенчени и от Аватар: Природата на водата, и от Топ Гън: Маверик, със сигурност като приходи, но също и от чисто зрителско вълнение. Не може да не се забележи, че супергероите в момента са в лек застой, от гледна точка на зрителски очаквания – марвелската последна фаза беше доста противоречива, а DC светът продължава да е пълна каша, с която никой не знае какво се случва и очакваме големи промени след смяната в началството на комикс дивизията на Warner Bros.

Шазам! Яростта на боговете (Shazam: Fury of the Gods) ще бъде един от последните филми от „старата гвардия“ (освен The Flash), който ще видим преди големите промени, които Джеймс Гън и Питър Сафран ще донесат. Без значение какво се случва в останалите части на комиксовите вселени, Били Батсън и неговата дружинка ще навестят екраните ни поне още веднъж, заради което обръщаме поглед към новия трейлър на втория им филм.

Шазам! Яростта на боговете ще се занимава с Дъщерите на Атлас – новите злодейки, които се появяват, защото са ядосани, че Били и приемните му братя и сестри вече всички имат силите на боговете, които един магьосник даде на Били в първия филм.

Новият трейлър всъщност ни показва това, което видяхме и в първата реклама – режисьорът Дейвид Ф. Сандбърг отново залага на добродушността на героите си, най-вече на момчешкия чар на Закари Леви в главната роля и цялостното оптимистично настроение на тийнейджъри, надарени със супер сили. Виждаме доста съмнителни ефекти, масовата разруха, типична за супергеройските филми и дракони, което винаги е добра новина. Мислим, че е доста малко вероятно хората, които не са харесали първия Шазам! да са развълнувани за това продължение, но пък оригиналния филм направи изнандващо впечатляващи приходи от боксофис, така че може да се предположи, че интерес и към този филм ще има.

Пък и кой не иска да види Хилън Мирън как трепе и души тийнейджъри?

Шазам! Яростта на боговете (Shazam: Fury of the Gods) е режисиран от Дейвид Ф. Сандбърг по сценарий на Херни Гейдън и Крис Морган. В главните роли ще видим Ашър Ейнджъл, Закъри Леви, Джак Дилън Грейзър, Иън Чен, Рос Бътлър, Джимон Хонсу, Адам Броуди, Грейс Керълайн Къри, Хелън Мирън, Луси Лу, Рейчъл Зеглър и др.

След множество отлагания филмът ще дебютира на 17 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *