Литературният свят е напълно необятен, заради което адаптациите на книги винаги са били удобен начин да се правят филми – особено ако книгата е популярна, това практически гарантира, че и към филмът ще има интерес (разбира се, качеството на адаптацията в много пъти се поставя под съмнение именно от феновете на първоизточника). Носителката на „Оскар“ Рийз Уидърспуун и нейната компания Hello Sunshine в последните години заеха много сериозна позиция именно в този „бранш“ – средата между литературата и киното. Тя създаде безумно популярния си книжен клуб Reese’s Book Club, който подбира книги, които да препоръчва на милионите си членове, като едновременно купува и правата за кино и телевизионните им адаптации. Техни продукции са сериала Little Fires Everywhere, филма Където пеят раците, а днес ще говорим за новия им проект.

Поредната адаптация, която Уидърспуун и компанията й правят на препоръчана от тях книга се нарича Daisy Jones and The Six и е екранизация на едноименния роман на Тейлър Дженкинс Рийд. Вдъхновена от реалната история на Fleetwood Mac, Дженкинс Рийд разказва за популярна 70-тарска рок банда, предвождана от харизматичните си вокалисти Дейзи (Райли Кийо) и Били (Сам Клафлин), която се разделя на върха на успеха си, което ги прави напълно иконични. Години по-късно, членовете на бандата разказват истинската история за драмата им зад кулисите, която ги е накарала да се разделят именно в момента, когато са постигнали всичко, за което са мечтали.

Атмосферата и дизайна на продукцията определено са много приятни, особено 70-тарските костюми на екстравагантна рок банда ще бъдат страшно красиви за гледане. Единствената реплика, която чуваме от този трейлър на Сам Клафлин малко ни притесни с доста фалшивия му американски акцент, но той принципно е способен актьор, така че сме готови да повярваме, че тази реплика е изключение от правилото. Като цяло сме най-любопитни за Райли Кийо в титулярната роля, тъй като сме я гледали вече на няколко места, в които ни е правила добро, но не особено запомнящо се впечатление. Също ще ни бъде и интересно доколко ще се използва прийомът с фалшивата документалка, дали това ще бъде основния метод на разказване на историята, което би било интересно, ако версиите на участниците за събитията се разминават.

Daisy Jones and The Six е написан от Скот Неустадтер и Майкъл Х. Уебър (500 Days of Summer, The Disaster Artist). В главните роли са Райли Кийо, Сам Клафлин, Камила Мороне, Уил Харисън, Себастиан Шакон, Джош Уайтхаус, Набия Би, Том Райт Жаклин Обрадор и Тимъти Олифант.

Първият от 10те епизода ще излезе в платформата Amazon Prime на 3 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Носителката на „Оскар“ Рийз Уидърспуун и нейната компания Hello Sunshine що не вземат да препоръчат за филмиране някоя от великите книги в литературата, а вместо това ще екранизираме да гледаме някаква тъпотия….
    Ааа, забравих, те нямат акъл за повече….