Нийл Бломкамп се завръща към комерсиалното кино и то с нещо, което е много неприсъщо на стила му. Става дума за адаптация по култовата състезателна поредица на Sony Gran Turismo. Филмът е част от редица проекти, с които японският гигант се е захванал в желанието си да превърне много от популярните си франчайз игри в телевизионни или филмови хитове.

Интересен факт за Gran Turismo e, че тази адаптация няма да разчита само на своя първоизточник, а ще черпи вдъхновение и от истинския живот. В центъра на действието ще е младежът Ян Марденборо, който сменя попрището си от геймър на професионален състезател.

Представяме ви първия поглед към адаптацията, в който можем да видим кратки кадри, пресъздаващи много точно атмосферата на игрите, както и част от главните действащи лица:

Както вече споменахме, това ще е много нетипичен проект за Нийл Бломкамп, който е най-известен с фантастичните си екшъни като Сектор 9, Елизиум и Чапи, както и късометражните му анимации в собственото Oats Studios. Обещанията са за много земен филм, който ще комбинира любовна история, високи скорости, драма и напрежение. Ако очаквате нещо подобно на адаптацията по Need For Speed, то най-вероятно ще останете разочаровани. Снимките вече са приключили през миналия месец и сега екипът разполага с малко над половин година да го подготви за премиерата му през август.

Gran Turismo започва своята близо три десетилетна история през 1997 година за първата Playstation конзола на Sony. През миналата година се появи и седмата част от основната поредица. С над двадесет милиона продадени копия, франчайзът има солидна фен база и интересът към подобен филм със сигурност няма да е малък.

Режисьор на Gran Turismo е Нийл Бломкамп (Сектор 9, Елизиум, Чапи, Demonic) по сценарий на Джейсън Хол и Зак Бейлин. В ролите ще видим Орландо Блум, Дейвид Харбър, Арчи Мадекве, Дарън Барнет, Джери Халиуел Хорнър, Джимон Хонсу и други.

Премиерата е предвидена за 11 август тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *