В последните години всички свързваме шпионския жанр с една много определена естетика и начин, по който сюжетът се развива – плашещо компетентният, добре изглеждащ протагонист се изправя срещу серия от перипетии, но благодарение на хитростта си и това колко е добър в шпионския занаят, накрая се оправя и предотвратява апокалиптичния план на изопачения злодей. Това се случва и в по-добрите представители на жанра, и в не толкова добрите, и всъщност никога не ни е пречело – формулата е там, защото работи, стига да се използва добре. Но все пак бяхме приятно изненадани, когато попаднахме на доста различна формула, която обаче работи също толкова впечатляващо.

За който все още не е попадал на Slow Horses, важно е да знаете, че той вече има два сезона от по шест епизода, достъпни в платформата Apple TV+. Историята разказва за невероятно некадърните членове на отдела Слау Хаус към MI5 – там, където агенцията праща всичките си глупави, неуспешни или неудобни шпиони, от които все пак не иска да се отърве напълно, но не иска и да доверява никаква реално важна работа. Екипът е предвождан от Джаксън Лам, изигран от Гари Олдман в една от най-добрите му роли въобще, ако можете да го повярвате.

Не се изненадваме, ако не сте го чували, но искаме да споделим, че наистина си струва много. В рамките на по-малко от една година Apple пуснаха цели два сезона (от по шест епизода, което ги прави много лесни за гледане), вече са поръчали и трети и четвърти, а самият Олдман е казал, че се вижда да играе тази роля години наред, което само може да ни радва. Не можете да си представите какъв кеф е да се гледа Гари Олдман как пуши като комин, псува и обижда всички около себе си и в същото време продължава да е най-умното копеле във всяка една ситуация.

Ето трейлър на трети сезон на Slow Horses, за да се надъхате и за предишните:

Не знае много се за историята на трети сезон, освен това, че в трейлъра се вижда огромен диамант, който подозираме, че ще има нещо общо. Имайки предвид, че до момента сюжетите винаги се въртяха около типични шпионски истории като спящи клетки на руски агенти и отвлечени от терористи младежи, диамантите са съвсем логична следваща стъпка. Най-голямата сила на сериала продължават да бъдат героите му, тяхната некомпетентност, балансирана от искрено желание да се подобрят, поставени срещу безпощадно режещият език на Джаксън Лам. Честно, нямаме търпение за още.

Slow Horses е базиран на поредицата шпионски романи Slough House на Мик Херън. В главните роли са Гари Олдман, Кристин Скот Томас, Джак Лауден, Саския Рийвс, Фреди Фокс и Джонатан Прайс.

Трети сезон ще се появи в Apple TV+ вероятно около есента на 2023г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *