Има актьори, за които просто знаем, че някои неща си ги могат и никой не е по-добър пример за това от Уилям Дефо – той може да изиграе персонаж на ръба на лудостта, който се бори за собственото си оцеляване. Явно и самият той си го знае, защото ето, че ще имаме възможност да го гледаме в още една такава роля.

Новият му филм се нарича Inside и разказва за крадец на изкуство на име Немо, който е приклещен в богаташки апартамент в Ню Йорк, когато поредният му удар се обърква. За разлика обаче от всякакви други филми, които сме гледали за арт крадци, тук няма да се фокусираме върху невероятно детайлния план, подготвен за всяка една евентуална ситуация и как героят ни чрез чар и експертиза се измъква от поредица от злополучия. Стилът на този Inside е напълно различен – той ще се занимава с физическото и (най-вече) менталното състояние на един човек, който е принуден да се бори за оцеляването си напълно сам, заобиколен единствено от изкуството, на което е посветил живота си.

Вижте трейлъра сега:

По никакъв начин не сме изненадани, че Дефо изглежда във вихъра си в тази роля – неговите герои често са били точно на ръба на драматичния интензитет и истинската лудост. Само в последните няколко години сме го гледали и като Ван Гог в At Eternity’s Gate, и като неповторимия пазач на фар в The Lighthouse – напълно различни герои, за които и двамата обаче можем да кажем, че бяха далеч от стабилното ментално здраве.

Любопитни сме много за екипа зад камера, особено режисьора Василис Кацупис, за когото това е дебютен наративен филм след добре приетия му документален My Friend Larry Gus. Сценарият пък е дело на опитния Бен Хопкинс (Janice Beard, The Nine Lives of Thomas Katz). От трейлъра си личи, че Inside съдържа страшно красиви и добре конструирани кадри, предстои да разберем дали останалата част ще отговори на очакванията, които тази обещаваща реклама и любопитна идея, създават.

Премиерата на Inside е насрочена за 10 март 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *