Кастинг промените са доста нормална част от много филмови продукции, особено пък тези около пандемията – забавянията причиняваха промени в графика на снимки, което пък създаваше конфликти с графиците на някои актьори. Не знаем дали точно такъв е случаят и с днешната ни новина, но поне можем да се радваме, че докато понякога кастинг промените карат първокласни актьори да отстъпят мястото си на … не толкова първокласни, тук промяната е от една икона с друга.

Говорим за предстоящия филм Leave The World Behind, за който последно писахме, когато беше обявен с Джулия Робъртс и Дензъл Уошингтън в главните роли. Робъртс си е там, но ролята на Уошингтън е поета от безупречния Махершала Али, а ако някой въобще може да влезе в обувките на Дензъл, то това със сигурност е Али.

Leave The World Behind e адаптация на едноименния роман на Румаан Алам и разказва за две двойки, които са приклещени на тясно пространство заедно, когато се случва апокалиптично събитие. Едната двойка, Джулия Робъртс и Итън Хоук, са наели луксозно AirBnb, но през нощта са изненадани от другата двойка, Махершала Али и Миха’ла Херолд – собствениците на имота, които се оказват в къщата точно в момента, когато електричеството в цялата държава (а после и в целия свят) спира. Като хора, напълно зависими от електрическите уреди, двете двойки трябва да измислят как да оцелеят, но също така трябва да се справят с вътрешните си предразсъдъци и напрежения, породени от расовите и класовите им различия.

Netflix пуснаха съвсем кратко видео, с което обявяват премиерната дата, но виждаме първи кадри, както и една снимка, контрастираща двете двойки:

Винаги сме били фенове на идеята жанрови филми да се използват, за да се разкаже история с проблеми, които са напълно релевантни за нашия свят. Тук ни се вижда, че междуличностните конфликти ще са далеч по-важни от жанровите елементи, заради което със сигурност се радваме, че главните роли са поети от такива първокласни актьори. И докато мистерията на катастрофата ще ни бъде любопитна, със сигурност най-вече се интересуваме от персонажите, които ще се сблъскат в прекалено малко пространство и как всеки от тях ще реагира на кризата – най-вече защото сами се убедихме, че дори и когато цялото човечество е под заплаха, хората винаги ще намерят за какво да се мразят.

Leave The World Behind е режисиран и адаптиран от Сам Исмаил (Mr Robot, Homecoming). В главните роли са Джулия Робъртс, Махершала Али, Итън Хоук, Миха’ла Херолд, Кевин Бейкън, Чарли Еванс и Фара Макензи.

Филмът ще дебютира в Netflix на 8 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *