Вече две десетилетия Бенедикт Къмбърбач се труди в безбрежните простори на филмовото творчество. 46-годишният актьор е двукратно номиниран за „Оскар“, притежава десетки награди, стотици номинации и 87 роли във филмографията си, като още осем проекта с негово участие предстоят да се появят пред публика в близките няколко години.

Макар да имаше любопитни изяви и преди 2010, той попадна в центъра на всеобщото внимание с ролята си на Шерлок в едноименния сериал на ВВС и никога не е отхвърлял интересни предложения за участие в телевизионни поредици. Информацията, разпространена наскоро от Variety е, че Къмбърбач се включва в нов сериал на Netflix, озаглавен Eric.

Поредицата е написана и продуцирана от Аби Морган, а историята е за прочут кукловод от едно шоу за деца, който изпада в отчаяние след изчезването на малкия му син Ерик. Кукловодът губи работата си и в компанията на двуметрова (213 см., ако трябва да сме точни) синя кукла, която също носи името Ерик, се опитва да открие правилния път към себе си и живота, който е изгубил.

Няма да спекулираме с препратки към Пинокио – поне не на този етап… Остава да видим какъв подход ще изберат авторите на поредицата, като подозираме CGI-анимация, макар че сме готови да приветстваме стоп-моушън, ако се решат на подобна рискована авантюра… Но не всеки е гений като Гийермо дел Торо!

Не е ясно кога предвиждат Netflix да са готови с Eric, но сме сигурни, че ще разчитат на сериозна популяризация на проекта, особено след като разполагат със съкровище като Къмбърбач! Той ще намери начин да вмъкне сериала в пренатоварения си график, от проектите в който най-скоро очакваме Невероятната история на Хенри Шугър – адаптация по Роалд Дал, дело на любимия ни Уес Андерсън.

Ще се радваме на всякакви новини, които да споделим своевременно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *