Днес в рубриката „не сме изненадани“ идва новината, че Холивуд подготвя биографичен филм за Майкъл Джаксън. Всъщност, изненадани сме. Изненадани сме, защото едно от най-популярните имена в историята на съвременната музиката – Краля на попа, чието име е съпътствано и с редица скандали и противоречия, досега някак се е разминавало с голям „biopic”, при положение че видяхме подобни за кой ли не (да не изреждаме). Даже си мислехме, че вече не е останал интересен музикант, чиито живот не сме видели на големия екран.

Дотук добре. Ето и лошите новини. Като режисьор начело на проекта, който е озаглавен простичко Michael, застава Антоан Фукуа, за когото, както сме споделяли и друг път, имаме съмнение, че може да направи истински добър филм (Тренировъчен ден все повече изглежда като случайност), като поредното доказателство беше Emancipation. Продуцент пък е Греъм Кинг, който макар и да стои зад няколко  качествени филми като Авиаторът, Кървавият диамант, Изобретението на Хюго и донеслия му „Оскар“ От другата страна, е отговорен и за абсолютно средняшкия Бохемска рапсодия, осакатил историята на една от най-великите музикални звезди в историята. С две думи, като не работи с качествен режисьор, на Кинг биографиите му не се получават.   

Сценарият на Michael е дело на Джон Логан (Гладиатор, Авиаторът, Хюго, Skyfall) и според официалната информация „ще разкрие пред зрителите невиждан, задълбочен портрет на носителя на „Грами“, който се превръща в Краля на попа“. Филмът ще изследва всички аспекти от живота на Майкъл Джаксън – от дете и участието му в Jackson 5, до най-иконичните му изпълнения, които го превръщат в най-голямата поп-звезда на планетата. Дали обаче ще включва тормоза на баща му, скандалните моменти около личността му и обвиненията в педофилия, предстои да видим, но ако Греъм Кинг залитне към стила на Рапсодията, отговорът е ясен.

Ето какво споделя Антоан Фукуа за участието си в проекта.

Първите филми в моята кариера бяха музикални клипове и все още смятам, че комбинирането на филм и музика, е дълбока част от моята същност. За мен няма артист със силата, харизмата и чистия музикален гений на Майкъл Джаксън. Бях повлиян да снимам, гледайки неговите клипове – първият чернокож артист със сериозна ротация в MTV. Неговата музика и визия са част от моя мироглед и възможността да разкажа историята му на голям екран беше неустоима.    

Греъм Кинг добавя за Фукуа:

Филмите на Антоан предлагат лична перспектива към „larger-than-life“ герои, които не спират да пленяват зрителите по света.

Right! Нямаме какво повече да добавим като коментар към новината. Ще проследим развитието на Michael и ще се включваме с всичко по-интересно около кастинга, но очакванията ни за крайния резултат са доста ниски. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *