Netflix постепенно заеха сериозно място сред компаниите, с които пазарът и публиката трябва да се съобразяват, и за да запазят мащаба на абонатите и приходите си, те откриват най-различни начини за умножаване на продукцията си. На едно от най-големите сборища на фенове от цял свят – Comic Con Experience (CCXP), който по традиция се проведе в Бразилия в края на миналата седмица, те представиха някои от най-дългоочакваните си филми и поредици.

Появи се и пълен трейлър на The Witcher: Blood Origin – предисторията на Вещерът, чиято премиера е предвидена за края на декември. Може би е умен ход – да покажеш на зрителите какво да очакват малко преди да го получат, за да се съкрати времето, в което в мрежата ще се изсипват упреци и хейт. Хвърлете и вие поглед върху новата реклама – и споделете какво мислите…

Заплаха за различни светове и народи, обединение на силите на справедливо разгневените срещу безскрупулната власт, взаимно проникване между вселени, магични сили и противоборства – май няма тема, която да не е била интерпретирана стотици пъти на големи/малки екрани и в най-различни сюжети, с по-сериозно или по-оскъдно творческо въображение. На този етап The Witcher: Blood Origin прилича на тотален рециклаж, реализиран с различен актьорски екип. Надяваме се да не се окаже недоразумение, подобно на Колелото на времето, а очакванията ни са занижени до минимум.

Действието The Witcher: Blood Origin се развива около 1200 години преди събитията, описани във Вещерът. Кралството на елфите е на върха на славата си, преди в него да навлязат хората и зверовете. В центъра на историята са група изгнаници, орисани „да се борят заедно срещу нарастващата мощ на империята“, сред които е героинята на Мишел Йео – Сиян, последна от опитните майстори на меча, потеглила към неизвестното в търсене на открадната свещена реликва от миналото. Ейли (София Браун) е воин, изоставила своя клан и решила да обикаля света, а Фял (Лорънс О‘Фуарейн) е друг воин, които се присъединява към групата, след раздяла със своите събратя.

На финала на трейлъра се появява Мини Драйвър в ролята на Шончай, която ще разказва сагата и кани за свой спътник познатия ни бард Джаския, в чиято роля отново влиза Джоуи Бейти. В предисторията на Вещерът участват още Мирън Мак, Лени Хенри, Франческа Милс, Хъу Новели, Зак Уайът, Лизи Анис и др.

Шоурънър на The Witcher: Blood Origin е Деклан де Бара, а режисьори на шестте епизода са Сара О‘Горман (Cursed) и Вики Джусън (Close). Изпълнителни продуценти са шоурънърът на Вещерът – Лорън Шмид Хисрич, както и Шон Дониел, Джейсън Браун, Томаш Багински, Ярослав Савко и Мат О‘Тул. 

Премиерата е по Netflix на 25 декември 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *