Продължаваме да разглеждаме списъците на Американската академия за театрално и филмово изкуство, включващи финалната, редуцирана до десет заглавия селекция с филмите, които ще се борят за номинация за „Оскар“ 2023 в няколко категории.

Вече видяхме тези за „Най-добър международен филм“ и „Най-добри специални ефекти“, а сега е ред и на друга наша много любима категория – „Най-добър грим и прически“. Ето кои са последните десет финалиста:

All Quiet on the Western Front
Amsterdam
Babylon
The Batman
Black Panther: Wakanda Forever
Blonde
Crimes of the Future
Elvis
Emancipation
The Whale

В този списък имаме цели шест фаворита – Вавилон, Батман, Blonde, The Whale, Елвис и особено Crimes of the Future, но предполагаме, че финалната петица няма да е изградена само от тях. Най-вероятно Черната пантера: Уаканда завинаги ще присъства в нея и макар да не харесваме филма, не можем да кажем, че не заслужава да бъде отличен с номинация точно в тази категория. Същото важи и за Амстердам.

Всички членове на клона „Грим и прически“ на Академията ще се съберат на 15 януари и ще гледат клипове от филмите (и интервюта с екипите), след което ще изберат финалните 5 заглавия, които ще получат номинация.  Пълният списък с номинирани ще стане ясен на 24 януари.

Церемонията по връчването на 95-те награди „Оскар“ ще се проведе на 12 март в Dolby Theatre at Ovation Hollywood.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *