Явно новата творба на Хирокадзу Корееда Broker не е успяла да стопли сърцата на всички членове в журито на Кан, както направи това един от предишните му филми – Джебчии, и след премиерата на чаровния разказ за странното и специално семейство през 2018 година, на неговия автор бе връчена престижната „Златна палма“. Англоезичният „флирт“ на японския режисьор с неговите фенове и вярна публика бе The Truth с Жулиет Бинош, Катрин Деньов и Итън Хоук, който не получи очаквания отзвук, но завръщането на Корееда към Азия с Broker е толкова силно, че му спечели наградата на Екуменическото жури в Кан и приза за най-добър актьор за прочутия корейски актьор Сонг Канг-Хо, когото киноманите добре познават, особено след Оскаровия рейд на Паразит в началото на 2020 година.

От появата на нов трейлър онлайн следва заключението, че настъпва времето за разпространение на Broker, който ще бъде пуснат през декември в част от европейските държави и по-важното – отвъд Океана, за да бъдат изпълнени условията на Американската филмова академия и Корееда (евентуално) да попадне с филма си сред фаворитите в новия „сезон на наградите“. Каним ви на среща със специфичната атмосфера, създадена от майстори, разказващи една драматична история за изоставени бебета и черен пазар за осиновяване…

Поразително е с какви деликатност и усет за интригуващи акценти и трогателни моменти е предаден този сюжет, с познат режисьорски почерк и умела работа с актьорите. Ето какво гласи официалният синопсис на Broker:

В една дъждовна нощ едно бебе е оставено в кутия. Сан-Хюн и Донг-Со тайно го взимат и отнасят у дома. На следващата сутрин младата майка Со-Йънг неочаквано се връща при кутията, за да търси бебето си. Тя решава да се обади в полицията, след като вижда, че момчето го няма. Обяснението на двамата мъже, че са взели малкото дете в желанието си да открият хора, които биха искали да го осиновят, изглежда невероятно, но изпаднала в безизходица, майката на момчето се присъединява към тях в мисията да намерят нови родители на нейното дете. Междувременно полицията разследва случая – и това продължава шест месеца, в очакване на подходяща ситуация, в която двамата основни „виновници“ да бъдат уловени в момент на действие. Групата, обединена по неволя от една „кутия за бебета“, потегля на пътешествие към места, до които те не са и подозирали, че ще стигнат…

Главните роли в тази трогателна история са поверени на Сонг Канг-Хо (уважаван от всеки, който е запознат в детайли с корейското кино) и Бай До-на (The Host, Air Doll на Корееда), в актьорския екип участват още Ганг Донг-Уон, младата ентъртейнмънт-звезда IU – Лий Джи-Юн, Лий Джо-Йънг, Лим Джу-Хуан, Парк Джи-Йонг, Им Сунг-Со, Канг Джил-Ву и др.

Разпространението в САЩ на новия филм на Корееда, който подготвя още две свои творби (очакването е да се появят прз 2023), стартира на 26 декември 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *