Въпросът, който ни вълнува преди всеки нов филм от поредицата Мисията невъзможна, е каква „предизвикваща смъртта“ невероятна каскада ни е приготвил неуморният Том Круз този път. В случая на Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа (Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One) ни предстои нещо, което сценаристът и режисьор Кристофър МакКуори описва като „най-опасното нещо, което някога са опитвали“, а един от “base jump” треньорите като „най-голямата каскада в историята на киното“.

Става дума за сцената от края на отличния тийзър трейлър, който видяхме в края на май, където Итън Хънт скача с мотор от ръба на скала в… бездна. Вчера се появи близо 10-минутно видео от снимачната площадка на Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа, което разкрива какво се крие зад впечатляващата каскада – от сложната логистика до абсолютно невероятната отдаденост и постоянство на Том Круз. Той може и да е напълно луд, но тази му лудост е в услуга само на едно нещо – зрителите. Вижте.

Който не е надъхан за Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа след края на този фийчърет, значи няма сърце. Без думи сме. Единственото, което можем да кажем, е евала на Том Круз и нямаме търпение за филма. Силно се надяваме, покрай огромния успех на Топ Гън: Маверик, сега повече хора (извън твърдата фенбаза) да се обърнат към Мисията невъзможна, защото филмите го заслужават. Този тип развлекателно кино го заслужава.

За финал припомняме леко „поетичния“ синопсис на Пълна разплата – част първа, който гласи, че миналото се завръща и поставя Итън Хънт пред дилема със смъртоносни последици – дилема, която отпраща него и екипа му на най-опасната им мисия до момента, а успехът или провалът ѝ ще предреши кой контролира истината и представата за „добро и лошо“ за векове наред. Залогът е самото бъдеще.

Режисьор и сценарист на Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа (Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One) е Кристофър МакКуори (Обичайните заподозрени, Мисията невъзможна: Разпад), по телевизионния сериал, създаден от Брус Гелър. В ролите са Том Круз, Саймън Пег, Винг Реймс, Ребека Фъргюсън, Ванеса Кърби, Хейли Атуел, Шей Уигам, Пом Клементиеф, Ейса Моралес, Хенри Черни, Роб Дилейни, Кари Елоуис, Индира Варма, Марк Гатис, Чарлс Парнел, Грег Тарзан Дейвис, Фредерик Шмид и др.

Премиерата е на 14 юли 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Най-якият момент в клипа е погледът на Крис МакКуори в момента, в който Круз скача с мотора. Личи си как сърцето му е спряло за секунди. Иначе Круз е последната истинска холивудска звезда и нямам търпение за новата Мисия! Джеймс Бонд да си води записки от тоя франчайз.

    1. James Bond could never…

  2. Мисията невъзможна е елементарно тъп франчайз, който се конкурира по нелепост само с бързи и яростни. Това че Круз си прави каскадите не прави нещата по-различни.

    Да се сравняват тия формени тъпотии с топ Гън или Маверик е като да се сравнява оригиналната трилогия на междузвездни войни с последната.

    За протокола трябва да се каже, че в първата мисия имаше сюжет, актьорска игра, завръзка, обрати, развръзка и смислово обвързан сюжет и повествование. След това яко изплискала и продължават да дълбаят.

  3. Ами ,поредният guilty pleasure popcorn – нема лошо – има нужда и от такива ! 😉
    Ще го гледам,разбира се,въпреки че лично аз бих се зарадвал повече на продължение на “ Edge of Tomorrow “ ,а на Итън Хънт най-после да му кажат :
    „Агент Хънт,Вашата Мисия (ако решите да я приемете) е да си поемете дъх и най-после да се отбиете до тоалетната.Имате време до следващото лято.Това съобщение НЯМА да се самоунищожи след 5 секунди,защото може да се ползва за тоалетна хартия!Ай със здраве ! „

  4. Тази каскада не е най-голямата в историята на киното! Всеки един професионален каскадьор ми могъл да я направи! Обаче е най-голямата каскада, извършена от актьор! Това е разликата!
    Франчайзът „Мисията невъзможна“ не е кино за Оскар, още по-малко в тези крайно леви времена в Холивуд! Където за да получиш филмова награда, ще трябва да „чекваш кутийки“, за дивърсити, репрезентейшън на обратни, уоман пауер и др.
    Обаче е може би от последните останали франчайзи, които наблягат на забавлениято на зрителя, а не на крайно леви „проповеди“!
    Така че е почти сигурно – бокс офисът на този филм ще е много голям! Даже няма да се учудя, ако е по-голям, отколкото на Топ Гън 2!

    1. Не знам само как решихте, че няма “леви проповеди”, след като една женска изтрепа всички “лоши” по време на тийзъра.
      Иначе свалям шапка на Том Круз за куража и желанието му да е перфектен във всяко отношение, но в днешно време, лявата помия залива всичко. Дори и MI.