Епосът на Александър Дюма-баща Тримата мускетари е един от най-добре познатите романи на световната публика, милиони деца четат книгата и са наобиколени от купища кино-адаптации, които години наред след излизането си продължават да се въртят по телевизиите.

Сега ще говорим за най-новия и доста сериозно изглеждащ прочит на историята, направен от изцяло френски екип, който освен това е успял да получи финансиране за две части, снимани заедно, за да може да се разгърне цялата колосална история. Двете части, озаглавени The Three Musketeers: D’Artagnan и The Three Musketeers: Milady са поведени от любимите ни Ева Грийн като Милейди де Уинтър и Венсан Касел като Атос, което само по себе си би било предостатъчно да гледаме всеки един филм, най-малкото пък адаптация на един от най-великите сюжети в световната история.

Разбира се, тъй като всички познаваме добре историята, вероятно най-любопитната част ще бъде включването на новия за историята герой Ханибал (Ралф Амусу) – творение на сценаристите Матийо Делапорт и Алекзандър де ла Пателиер, които са базирали героя на истинския първи чернокож мускетар Луи Аниаба. Определено ни е интересно как двама съвременни автори ще са се справили със задачата да вкарат безпроблемно нова добавка към познатата на всички (особено пък на френската публика) история, без да изглежда все едно е нещо „съшито с бели конци“.

Вижте първия трейлър сега:

Впечатлени сме от тези първи кадри, защото ни изглеждат като сериозна адаптация на история, към която всички хора имат отношение. Личи си, че търсенето на модернизация или „релевантност“ за модерната аудитория ще бъде по-скоро в разглежданите неостаряващи тематики, отколкото например в осъвременени шегички или други подобни, вече използвани похвати. А Ева Грийн като Милейди де Уинтър, една от най-известните жени в световната литература, е нещо, което сякаш от години чакаме да видим и ето че подозренията ни са оправдани – тя изглежда сякаш е родена за ролята.

И двете части на The Three Musketeers са режисирани от Мартин Бурбулон (Daddy or Mommy, Eiffel). В главните роли са Венсан Касел, Ева Грийн, Франсоа Сивил, Ромейн Дюри, Пио Мармай, Вики Крипс, Джейкъб Форчън Лойд, Луи Гарел и Лина Кудри.

Планира се The Three Musketeers: D’Artagnan да излезе на 5 април 2023, а The Three Musketeers: Milady около Коледа 2023 поне във френските и швейцарските кина. Ще продължаваме да следим за нови известия и най-вече премиерни дати.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ако Ришельо не е бинарен арабин адаптацията не струва.

    А доктор Шулц като казваше на мосю Кенди, че Дюма е негър, си мислехме, че така показва интелектуално превъзходство над робовладелеца.

  2. Наистина изглежда впечатляващо. Има надежда бойните сцени да са прилично брутални. И дано новият „реален“ персонаж е вкаран, колкото да са в крак с идиотите, а не главно действащо лице.

  3. Подозирам, даже съм убеден, че и тези, както и всички предходни, твърдящи че правят филми по романа, никога не са го чели. В най-добрия случай някакви детски съкратени версии, преразкази по картинка или просто са чули от някъде имената на главните герои и един за всички и всички за един…

    Как пък веднъж не случи на човек дето е чел книгата, разбрал я е, уважава автора и историята и има способност да я пресъздаде на кино.

    Поредната полюция по темата, още от трейлъра си личи.