Точно по това време, в края на 2021, видяхме първи тийзър трейлър на Spider-Man: Across the Spider-Verse и вълнението ни беше голямо, защото обожаваме Спайдър-мен: В Спайди-вселената и нямахме търпение отново да се потопим в този уникален (и като визия, и като история) свят. За наше огромно съжаление обаче, впоследствие филмът беше отложен чак за лятото на 2023 и в продължение на цяла година, новините за Спайди-вселената бяха изключително спорадични, което леко поохлади ентусиазма ни. До този момент.

Вчера Sony представиха официален първи трейлър на Spider-Man: Across the Spider-Verse, който ни връща въодушевлението и нетърпението. Припомняме, че във филма Бруклинския Спайдър-мен Майлс Моралес обединява сили с Гуен Стейси и нов екип от Спайдър-хора, за да се изправи срещу злодей, по-могъщ от всичко, с което са се сблъсквали до момента.

Чудесна реклама, която, както вече казахме, успя да ни надъха качествено. Харесва ни приемствеността със стария филм (някои от нас все още го намират за най-доброто Спайди приключение на големия екран) – изгражда се добър портрет на Майлс и състоянието му преди Гуен да почука на… таван му и да с отправят на ново ненормално приключение. Межди другото, радваме се, че е отпаднало това с „част 1“ – пак става дума за по-голяма история в два филма, но вече си имат различни заглавия: Spider-Man: Across the Spider-Verse и Spider-Man: Beyond the Spider-Verse

Не ни се иска да коментираме повече подробности – трейлърът е бъкан с препратки към Спайдър-мен вселената, но ние не искаме да се взираме в подробностите, за да се пазим за филма. Можем да отбележим само, че наистина изглежда Спайдър-мен 2099, който се озвучава от Оскар Айзък (чухме го за секунди в края на Спайдър-мен: В Спайди-вселената) не е много забавен тип и че по думите на един от режисьорите, основния злодей в историята ще бъде Петното (Джейсън Шуорцман). Нямаме търпение!

Като озвучаващи гласове се завръщат Шамийк Мур (Майлс Моралес), Джейк Джонсън (Питър Паркър), Хейли Стайнфелд (Спайдър-Гуен), Оскар Айзък (Спайдър-мен 2099), Брайън Тайри Хенри (Джеферсън Дейвис) и Луна Лорен Велес (Рио Моралес), а сред новите попълнения са Джейсън Шуорцман като злодея Петното, Даниел Калуя като Хобрат „Хоби“ Браун, известен още като Спайдър-Пънк и Иса Рей като Жената-паяк Джесика Дрю

Режисьори на Spider-Man: Across the Spider-Verse (Спайдър-мен: През Спайди-вселената) са Хоакин Дос Сантош (Avatar: The Last Airbender), Кемп Пауърс (За душата) и Джъстин К. Томпсън (Спайдър-мен: В Спайди-вселената). Продуценти са Фил Лорд и Крис Милър (Lego: Филмът), които са и сценаристи заедно с Дейвид Калахан (Шан-Чи и легендата за десетте пръстена).

Spider-Man: Across the Spider-Verse ще дебютира в кината на 2 юни 2023, следван от продължението си Spider-Man: Beyond the Spider-Verse на 29 март 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Изглежда прелестно! Нямам никакво търпение! Петното е един от любимите ми злодеи, та ще е забавно как ще инкорпорират силите му във филма.