Творческите пориви са непредсказуеми, често поемат по различни пътища и винаги поднасят изненади. Така беше с Кели Райкард и нейния филм First Cow преди две години, когато тя се изказа доста пренебрежително за наградната еуфория около Оскарите (макар че филмът беше определен като един от най-добрите за 2020), така вероятно ще се развият нещата и около подготвяния от нея нов филм Showing Up, който би трябвало да се появи в разпространение благодарение самоотвержените усилия на A24.

През изминалите дни в мрежата се появи трейлър, в който виждаме как Мишел Уилямс отново прилага успешно хамелеонските си способности.

Кели Райкард работи по сценария на Showing Up заедно с Джон Реймънд, който е бил в нейния творчески екип и преди – във First Cow, Meek’s Cutoff и Night Moves. По подобен начин стоят нещата и с великолепната Мишел Уилямс – тя е първи избор за режисьорката във вече четвърти неин филм. Този път влиза в ролята на скулптор, подготвящ се за важна изложба. Междувременно нейните отношения с приятели, съседи и колеги, както и семейните връзки се промъкват трайно и забележимо в творческия процес и (може би) стават извор на вдъхновение…

Партньори на Мишел Уилямс в изграждането на този артистичен хаос са актьорите Хонг Чау (Downsizing), Аманда Плъмър (Pulp Fiction), Джуд Хърш (Independence Day), както и рапърът André 3000. В продуцентския екип са дългогодишни партньори на авторката на филма – Нийл Коп, Аниш Савджани и Винсънт Савино.

Световната премиера на Showing Up беше в програмата на престижния Кан-ски фестивал през май, а след това бе представен на фестивали в Ню Йорк, Виена, Ла Рош на Йон (Франция) и Морелия (Мексико). Широкото му разпространение по кината се очаква да стартира през пролетта на 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *