Докато очакваме новини за развитието на достаобещаваща адаптация на Super-Cannes на страхотния Дж. Г. Балард, получаваме първи трейлър на третия пълнометражен филм на Брандън Кроненбърг, който с Antiviral и Possessor си изгради сериозна репутация сред феновете на жанровото кино (извън това, че е син на великия Дейвид Кроненбърг). Става дума за фантастичната хорър мистерия Infinity Pool, която ще дебютира на предстоящия фестивал в Сънданс през януари.

Филмът е с участието на Александър Скарсгард, Миа Гот и Клеопатра Колман и разказва за двойката Джеймс и Ем, които се наслаждават на перфектната си почивка на изолиран остров. Но водени от мистериозната и съблазнителна Габи, те се отправят на пътуване извън границите на курорта, където се сблъскват с култура, изпълнена с насили, хедонизъм и скрит ужас. Трагичен инцидент ги изправя срещу местната политика на нулев толеранс към престъпленията: или ще бъдеш екзекутиран, или, ако си достатъчно богат, можеш вместо това да гледаш себе си как умираш.

А какво точно означава това? Вижте в първия трейлър Infinity Pool, който разкрива допълнителни подробности за историята и естеството на филма, без да разваля мистерията, а също така ни уверява, че Брандън Кроненбърг няма никакво намерение да изневерява на стила си.  

Много ни хареса, че още в трейлъра се засяга (и според нас се отхвърля) една от най-очевидните теми при подобни истории – дилемата дали специално създаденият клонинг, когото убиват вместо извършителя на престъплението, реално не е „истинският“ човек, докато „копието“ да е този, който продължава да съществува. По-скоро ни се струва, че ще става дума за това, как чувството за безнаказаност – липсата на реални последици от действията на човек, колкото и ужасяващи да са те, ни се отразяват като индивиди и като общество. Но дори и това ни е прекалено очевидно за Брандън Кроненбърг и смятаме, че Infinity Pool ще предлага доста други, не по-малко интересни теми за размисъл и със сигурност няма да дава лесни отговори.

Вижте и един постер.

Режисьор и сценарист на Infinity Pool е Брандън Кроненбърг (Antiviral, Possessor). В ролите са Александър Скарсгард, Миа Гот, Клеопатра Колман, Томас Кречман, Джалил Лесперт, Аманда Бругъл, Каролин Боултън, Джон Ролстън и др.

Премиерата на филма е на фестивалa в Сънданс, а по кината ще се появи на 27 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Possessor беше безупречен и един от най-добрите психотрилъри евър! Гледайки трейлъра и имената в него ме карат да чакам премиерата с огромно нетърпение.