В какъвто и да е контекст, без значение документален филм, художествен или просто глупава реклама, на всички мозъците ни са свикнали, че чуем ли равния, спокоен и магнетичен глас на Морган Фрийман зад кадър, значи всичко ще бъде наред. До такава степен сме свикнали на това, че може би понякога се подлъгваме и започваме да си мислим, че нещо е с по-добро качество, отколкото е всъщност, ако легендарният актьор ни говори за него. Да видим дали случаят ще е такъв и с днешния ни трейлър.

Филм, за който искаме да разкажем, се нарича A Good Person и е режисиран от Зак Браф (Гардън Стейт), за когото всъщност това е втора колаборация с Морган Фрийман след Обир със стил от 2017 г. На Фрийман в главната роля ще партнира Флорънс Пю, която със сигурност имаше изпълнена с много събития година – беше във фокуса на скандали и спекулации покрай премиерата на оказалия се доста посредствен Не се тревожи, скъпа, а наскоро пък обра овации за представянето си в Netflix драмата The Wonder. Тя е талантлива актриса със запомнящо се присъствие и не се съмняваме, че оттук насетне предстои да я гледаме все повече, така че сега отправяме поглед към представянето й под режисурата на Браф. 

A Good Person разказва историята на Даниел, който се сближава с младата Алисън – някога перспективна мацка, която е загубила пътя си в живота след ужасна трагедия, заради която дъщерята на Даниел загива. Възрастният мъж, покрусен от скръб, се опитва да продължи с живота и да отглежда внучка си тийнейджърка, докато Алисън търси изкупление, а двамата откриват, че приятелството, прошката и надеждата могат да бъдат намерени на неочаквани места.

Ето и официалният трейлър:

A Good Person ни изглежда добродушен и мрачно оптимистичен, по един супер типичен за независимите филми начин. Неочакваната комбинация от герои, които намират себе си и един друг след някаква голяма загуба също ни е познат сюжет, който няма с какво да ни изненада. Нещото, на което ще разчитаме, е да видим интересни герои, които не си разменят клиширани уверения, че всичко ще бъде наред, а истински сложни персонажи, в които можем да повярваме и наистина да им съчувстваме, вместо да гледаме поредният шаблонен филм за изненадващо приятелство. 

A Good Person е написан и режисиран от Зак Браф (Гардън Стейт, Обир със стил). В главните роли са Морган Фрийман, Флорънс Пю, Моли Шанън, Чиназа Уче и Селест О’Конър. 

Премиерата ще бъде на 24 март 2023г. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *