В началото харесвахме поредицата Трансформърс – все още сме фенове на първия филм на Майкъл Бей и смятаме, че е наистина приятно развлечение, но впоследствие всяка следваща част ставаше все по-зле и по-зле, докато не се стигна до апотеоза на трагедията Трансформърс: Последният рицар, който сложи край на предвожданата от Бей линия на франчайза. След това от студиото направиха опит за рибут с предисторията Бъмбълби, който (заслужено или не – ние клоним по-скоро към второто) беше оценен доста по-високо от критиката, но пък не успя да достигне финансовия успех на първите филми и подготвяното директно продължение леко се (кхъм) трансформира във фокуса на настоящата ни новина – Трансформърс: Възходът на зверовете (Transformers: Rise of the Beasts).

Както подсказва заглавието, Трансформърс: Възходът на зверовете ще представи на екран една от най-популярните и обичани части от франчайза Transformers: Beast Wars, като ще ни запознае с Максималите и техните врагове Предаконите – трансформъри, които могат да приемат формата на… зверове. Според официалния синопсис действието на филма ще се развива през 1994 година, когато двойка археолози от Бруклин се натъкват на древен конфликт, който заплашва да разруши планетата ни (ама разбира се). В дългогодишната битка на Автоботите и Десептиконите на Земята се включват три враждуващи фракции на Трансформърите – Максимали, Предакони и Тероркони.

Вижте първия трейлър на Трансформърс: Възходът на зверовете, който беше разпространен вчера рано сутринта на течащия в момента Comic-Con в Бразилия.

Истината е, че сериалът Войната на зверовете, който се излъчваше по БНТ през 2000, ни запали по Трансформърс на дърти години – изключително много ни радваше и покрай него се заровихме и открихме цялата митология на франчайза (имали сме играчки, но никога не сме били фенове). По тази причина бяхме любопитни за Трансформърс: Възходът на зверовете и без да си правим някакви илюзии за качество, се надявахме филмът да успее да ни достави поне малка част от „guilty pleasure“-а, който изпитвахме от сериала. Гледайки обаче този трейлър, нищо подобно не се случва – всичко изглежда точно толкова лошо и лишено от вдъхновение, колкото последните издевателства на Майкъл Бей.

Определено смятаме да пропуснем Трансформърс: Възходът на зверовете в кината и вместо това ще си припомним старото сериалче. И знаете ли какво, защо пък още сега да не си пуснем първия епизод? Даже ще го боднем тук, току-виж и вие сте на нашето мнение и му се зарадвате. След него ще откриете един тийзър постер на предстоящия филм, ако ви интересува.      

Режисьор на Трансформърс: Възходът на зверовете (Transformers: Rise of the Beasts) е Стивън Кейпъл Джуниър (Крийд 2), по сценарий на Джоби Харолд, Дарнел Метайър, Джош Питърс, Ерик Хобър и Джон Хобър. В ролите са Антъни Рамос, Доминик Фишбек, Луна Лаурен Велес и Тоби Уигуе. Питър Кълън се завръща като гласа на Оптимус Прайм, а Рон Пърлман ще бъде лидерът на Максималите Оптимус Праймъл. Като гласове ще чуем още Пийт Дейвидсън, Питър Динклидж и Мишел Йео.

Премиерата е на 9 юни.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Всееки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.