Въпреки че повечето от нас ще трябва да почакат още време, докато гледаме дългоочаквания The Whale, в Щатите филмът вече върви в определени кина и скоро започва широкото си разпространение. По този повод получаваме нов трейлър и нови възможности да видим дори и кратки проблясъци от красотата на филма и централното му изпълнение, което докосна дори и най-скептичните критици.

Брендън Фрейзър влиза в ролята на Чарли, учител по литература, който страда от прекомерно наднормено тегло и който се опитва да възобнови занемарената си връзка с отчуждената си дъщеря Ели. Сейди Синк играе Ели, която като типична тийнейджърка няма никакъв интерес да проявява разбиране към баща си, който я е наранил, а сега се опитва да се завърне в родителска роля. Единствената друга важна връзка в живота на Чарли е с Лиз, в чиято роля влиза Хонг Чау, която последно гледахме като непоклатимата хостеса в Менюто.

Вижте трейлъра на The Whale сега:

Напълно разбираемо е защо трейлърът отново е зает най-вече със сензационните ревюта, които представянето на Брендън Фрейзър получава от всякъде след първата прожекция на филма на фестивала във Венеция. Отново се вижда, че ролята е наистина специална, едновременно тъжна, тежка, но и с много нужни моменти на хумор, които правят героя истински човек. Като големи фенове на Дарън Аронофски и Матю Либатик обаче ние също така нямаме търпение да видим повече от трошичките истинска красота на обстановката, които отново виждаме и в този трейлър.

Поредното дълбоко изследване на Аронофски на герой със сложен вътрешен свят със сигурност ни блазни най-много – герой, който не е лесно да бъде описан, който едновременно можем да разберем с минималния кадър на това, че не си пуска камерата във видео среща и за който също така искаме да знаем все повече и повече. Нямаме търпение и до нас да стигне възможността да видим най-сетне тази роля, за която слушаме само суперлативи от месеци.

The Whale е режисиран от Дарън Аронофски а сценарият е дело на Самюъл Д. Хънтър, който адаптира собствената си пиеса. В ролите са Брендън Фрейзър, Сейди Синк, Саманта Мортън, Хонг Чау, Тай Симпкинс и Сатия Сридаран.

Както вече стана ясно, The Whale вече върви в Америка, а по европейските кина тръгва в началото на следващата година. Ще се ослушваме за български прожекции и ще споделяме веднага.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Изобщо не се усеща никаква драма и нищо специално в изпълнението на Фрейзър. Надявам се да греша, но трейлъра не носи нищо…