Интервю с вампир приключи своя първи сезон и е време почитателите на Ан Райс да насочат вниманието си към следващата адаптация по нейни книги – Вещиците. AMC със сигурност не губят време и новият сериал се очаква да дебютира много малко след настъпването на новата година.

Припомняме ви, че Anne Rice’s Mayfair Witches е част от подготвяната от AMC мини Ан Райс вселена след като телевизионният канал закупи правата върху двете поредици преди няколко години. Интервю с вампир, за съжаление, нямаше нищо общо със своя първоизточник и се надяваме поне тази адаптация да се придържа малко по-близо до книжния си еквивалент.

Вижте и новата реклама, която AMC разпространиха през изминалите дни:

Този път фокусът е върху героинята на Александра Дадарио и постепенното разкриване на мрачните тайни, които се крият в нейното семейство от поколения. Дадарио влиза в ролята на Роуан Фийлдинг, обещаващ млад неврохирург, която научава, че е наследник на огромна фамилия от вещици. Докато се опитва да овладее новите си умения, тя ще трябва да се изправи и срещу зловещото присъствие на сила, която витае над това семейство от поколения.

Първата книга от поредицата Вещиците излиза от печат през 1990 г. и носи заглавието Полунощ (The Witching Hour). Останалите Лашър (Lasher) и Талтош (Taltos) се появяват през 1993 г. и 1994 г. респективно. Книгите са издадени на български език през 2008 година от издателство „ИнфоДар”. Трилогията разказва за могъщо семейство от вещици, които са „облагодетелствани” от демон на име Лашър. Той има помага да придобият огромно богатство и власт, но често цената е нечий живот.

Вижте и плакат на сериала:

Еста Сполдинг и Мишел Ашфорд (Masters of Sex) са изпълнителни продуценти и сценаристи на Anne Rice’s Mayfair Witches. Сполдинг ще бъде и шоурънър. В ролите ще видим Александра Дадарио, Хари Хамлин, Анабет Гиш и Джак Хюстън в ролята на Лашър.

Премиерата е изместена с три дена и вече ще се състои на 8 януари 2023 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *