Маркетингът е страшна работа и в комбинация със старата приказка, че една лъжа повторена 100 пъти става истина, се раждат „реалности“ като тази, че Джеймс Уан и Джейсън Блум се приемат като някакви гениални светила в модерния хорър, а не просто като адекватни занаятчии (всеки в своята област), каквито са в действителност. Та тези двама „гении“ на жанра, чиито предишни колаборации са само в рамките на откровено лошия франчайз Коварен капан (първият филм една от най-прехвалените генерики в историята) се събират отново, за да ни представят „новото лице на ужаса“ – М3ГАН (M3GAN).

Чудо на изкуствения интелект, М3ГАНе реалистична кукла, програмирана да бъде най-добър приятел и съюзник на детето. Създадена като прототип за компания за играчки от брилянтния специалист по роботика Джема (Алисън Уилямс), М3ГАНможе даслуша, да наблюдава и да се учи, докато стане партньор в игрите, модел за подражание и закрилник на детето, с което е свързана. Когато внезапно се оказва настойник на осиротялата си 8-годишна племенница Кади (Вайълет МакГроу), Джема се чувства ужасно несигурна и неподготвена да бъде родител. Под сериозно напрежение в работата, Джема решава да събере М3ГАН с Кади, в опит да разреши и двата си проблема – решение, което ще има невъобразими последици.    

Смятахме, че първият трейлър е добра илюстрация на това, което може да се очаква от М3ГАН, но новата реклама е дори още по-красноречива и категорично затвърждава усещането, че ни чака изключително невдъхновен филм, достоен единствен за излъчване по някоя кабеларка. Вижте.  

Нищо добро не ни чака с този филм – нищо оригинално, нищо страшно, нищо забавно, а не мислим, че и „guilty pleasure” може да бъде. Самата М3ГАН ни прилича на оживила секс-кукла и определено смятаме, че подобна идея щеше да е много по-добра. Между другото, понеже понахранихме Джеймс Уан, се чувстваме длъжни да отбележим, че той все пак има талант, макар и на занаятчия – чудесно работи с камерата и умело гради напрежение и този филм, който изглежда равен от първата до последната минута, е доказателство за това. Тоест, М3ГАН щеше да спечели малко повече, ако Уан беше на режисьорския стол, а не далеч по-неопитния Джерард Джонстън.

Режисьор на М3ГАН (M3GAN) е Джерард Джонстън (Housebound), а сценарият е дело на Акила Купър (Злокобен, Монахинята 2), по идея на Джеймс Уан, който е продуцент, наравно с Джейсън Блум. В ролите са Алисън Уилямс, Вайълет МакГроу, Рони Ченг, Брайън Джордан Алварс, Джен Ван Епс, Лори Дънджий, Стефани Гарно-Монтен и др.

Премиерата е на 13 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment