Миналата година дебютният филм на Джеймс Самюел The Harder They Fall постигна големи успехи сред публиката, а като цяло беше добре приет и от критиката, което неминуемо доведе до голям интерес към втория му проект. Често, когато дебютът на един режисьор е силен, вторият им опит не е толкова добър по ред причини, но тук имаме реален повод да се надяваме Самюел да не попадне в тази тенденция – актьорският екип, който е наел, е истински впечатляващ и способен да издигне всяко едно начинание.

Да поговорим първо за филма. Той е озаглавен The Book of Clarence, действието ще се развива в библейско време и ще разкаже историята на опортюнистичния Кларънс, който търси възможности все на грешните места и се опитва да намери собствена облага от славата на Христос. Кларънс обаче, за разлика от Месията, само се набърква в неприятности и попада на вълнуващи приключения, които го карат да се сблъска с това, което стои скрито дълбоко в него.

В титулярната роля на Кларънс ще видим Лакийт Станфийлд, когото харесваме много, а другата главна роля е поверена на Омар Си, познат от Лупин. Към тях се присъединяват колосални имена като любимците ни Джеймс Макавой и Бенедикт Къмбърбач (които ще работят заедно за първи път от 2006 г. насам, когато бяха в много приятния Starter for 10), Дейвид Ойелоло, който вдига нивото на всеки проект само с присъствието си, Алфри Уудард, на която винаги се възхищаваме, както и Ана Диоп, Мариан Жан-Батист, Теяна Тейлър, Кейлъб Маклофлин и куп други имена.

С този труден за асимилиране актьорски екип веднага си личи, че това ще е масово начинание, което съвсем няма да се свени да прави храбри избори. Сигурни сме, че всички изброени актьори няма как да имат големи появявания, вероятно много от тях ще са просто мимолетни появи, които Кларънс среща по пътя си, но въпреки това определено сме развълнувани. Сигурни сме, че тази бележита група е видяла нещо истински специално в сценария, за да се съгласи да участва, а това няма как да не ни изпълва с любопитство.

Джеймс Самюел пише и режисира The Book of Clarence. За момента премиерна дата не е обявена, но снимките вече текат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *