През миналата седмица Intrepid Pictures на Майк Фланаган и Тревър Мейси подписа договор с Amazon. Студиото, което поднесе на зрителите чудесни сериали като The Haunting of Hill House и Midnight Mass, е готово за своите следващи приключения, след като сделката им със стрийминг гиганта Netflix приключи. Разбира се, все още предстои да видим адаптацията по произведенията на Едгар Алън По The Fall of the House of Usher, която се очаква през следващата година.

През това време обаче Фланаган и Мейси няма да седят със скръстени ръце и подготвят следващите си проекти, с които да продължат успешната си серия. Очевидно това ще бъде адаптация по епичната сага Тъмната кула (The Dark Tower) на Стивън Кинг. Майк Фланаган е добре запознат с Краля на ужасите след работата си по Доктор сън и Играта на Джералд.

Огромното мрачно фентъзи със сигурност няма да е лесна тема, а и, както знаем, опити се правят от много години. За филма от 2017 година няма да говорим, защото той и без това не го заслужава. Все пак Amazon се опитват да пренесат Тъмната кула на малкия екран от известно време. Дали вече обявените актьори ще влязат в избраните им роли, предстои да разберем. Съдейки по думите на Майк Фланаган, които може да прочетете по-долу, те вече имат ясна идея какво искат да постигнат и е много възможно да е коренно различно от първоначалния замисъл:

Придобихме правата върху Тъмната кула преди сделката ни с Amazon. Хората, които ме познават, знаят, че това е моят Свещен Граал и е нещо, към което се стремя през по-голяма част от живота си. Работим по този проект от известно време и сме изключително развълнувани най-после да можем да го задвижим. Написал съм пилотен епизод и предвиждаме да има поне пет сезона. Тъй като съм имал много време да мисля върху екранизацията, имам и много развити идеи в главата си. Освен споменатия сценарий за пилот, имам и подробен план за първи сезон, както и по-общ за останалите. Евентуално, ако успеем да го започнем, ще можем да включим и други сценаристи, с които съм работил преди. Казвам ви, затворя ли си очите и виждам първата сцена от книгата и Стрелеца, преследващ Мъжа в черно през пустинята. Образите са в главата ми и нямам търпение да ги пресъздам на екрана.

Времето ще покаже в каква посока ще се развият нещата. Ние ще следим за бъдещо развитие по темата. Първи сезон на Тъмната кула (The Dark Tower) най-вероятно ще се появи най-рано през 2024 година, а до тогава със сигурност ще получим още купища ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments