Любимият ни Джейк Джиленхол, който събира проекти сякаш се бори за някакъв рекорд, има ново начинание на хоризонта, което ни звучи доста обещаващо. Освен всички други интересни аспекти, за които ще разкажем, това ще бъде първата голяма телевизионна роля на Джиленхол, който до сега твърдо стоеше само в кинозоната на Холивуд.

Новият му проект, за който актьорът все още преговаря, се нарича Невинен до доказване на противното (Presumed Innocent) и е адаптация на едноименния роман на Скот Туроу от 1987 г., по който е създаден и игралният филм на Алан Пакула от 1990 г. Историята проследява прокурорът от Чикаго Ръсти Сабидж, който е обвинен в убийство и се бори да докаже невинността, докато също така се опитва да предотврати живота и брака му да се разпаднат.

Сабидж определено е типа изтормозен, многопластов герой, какъвто Джейк Джиленхол би изиграл перфектно (без да го сравняваме с Харисън Форд), а и криминалният жанр съвсем не му е чужд. Освен това сме развълнувани за интересното противопоставяне на прокурор, уж защитникът на законите, срещу системата, в която работи и обвинението в най-тежкото престъпление – убийство. Любопитни сме и за актьорския състав, който ще бъде нает да подкрепя Джиленхол в това начинание, защото поддържащите персонажи ще са много важни за тази история.

Голям плюс за проекта е и екипа, събрал се зад кадър. Продукцията цялостно е на Apple TV+, на които трябва да признаем, че качеството и успеваемостта на сериалите им са страхотни. Дейвид Е. Кели, легендарният създател на Али Макбийл, Адвокатите от Бостън и Големите малки лъжи ще адаптира романа и ще влезе в ролята на шоурънър. Дж. Дж. Ейбрамс пък, към когото може да имаме много сложни и неласкави чувства като режисьор, тук ще бъде изпълнителен продуцент, заедно с компанията си Bad Robot, а това знаем, че му се получава.

Като цяло, Невинен до доказване на противното (Presumed Innocent) ни звучи точно като типа мини-сериал, който така или иначе би ни заинтересувал, а с Джейк Джиленхол в първата си главна телевезионна роля се превръща в събитие, което не бихме пропуснали. Стартова дата на продукцията, естествено, не е обявена, предвид че дори и Джиленхол официално не е подписал сделката още. Със сигурност ще следим развитието на проекта внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *