Подготвяната от HBO адаптация на изключително популярната игра „The Last of Us” на Naughty Dog е проект, от който се интересуваме живо почти десет години. В края на септември един приличен тийзър ни убеди не само, че сериалът най-накрая ще види бял свят, но ни даде и надежда, че този път може да видим нещо качествено, а не поредното разочарование (подобно на „Resident Evil“). Това, което рекламата не направи, е да ни разкрие кога точно ще бъде премиерната дата, но сега вече имаме и тази информация.

Вофициално прессъобщение HBO разкриха, че „The Last of Us” или „Последните оцелели“, както ще бъде българското заглавие на сериала, ще дебютира на 16 януари в стрийминг платформата HBO Max. Заедно с това, получихме и локализираната версия на постера и споменатия вече тийзър, които ще откриете по-долу. Ето официалното съобщение.

Първият сезон на оригиналния драматичен сериал на HBO „Последните оцелели“ дебютира на 16 януари в стрийминг платформата HBO Max. Адаптацията по едноименната игра развива историята в девет епизода.

Действието в „Последните оцелели“ се развива 20 години след унищожаването на съвременната цивилизация. Закоравелият наемник Джоел (Педро Паскал) получава поръчка да изведе нелегално Ели (Бела Рамзи), 14-годишно момиче, от карантинната зона. Това, което започва като задача за пари за Джоел, скоро се превръща в брутално и сърцераздирателно пътуване, тъй като и двамата трябва да прекосят САЩ и оцеляването им зависи  един от друг.

В официалния тийзър феновете ще разпознаят ключови моменти от видеоиграта, като бягството на Джоел и Ели от карантинната зона, два срутващи се небостъргача, които трябва да прекосят, Ели, която се вози на въртележка с приятеля си от детството Райли и Джоел, който тича със своя дъщеря Сара в началото на пандемията.

Последните оцелели“ е базиран на популярната едноименната видеоигра със същото име, разработена от Naughty Dog за платформите PlayStation®. Сценарият на сериала е дело на изпълнителения продуцент Крейг Мейзин и Нийл Друкман. Проектът е копродукция със Sony Pictures Television с изпълнителни продуценти Каролин Щраус, Евън Уелс, Асад Кизилбаш, Картър Суон и Роуз Лам. Зад него застават продуцентските компании PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint и Naughty Dog.

В ролите ще видим Педро Паскал („Игра на тронове“, „Жената чудо“) като Джоел, Бела Рамзи („Тъмните му материи“) като Ели, Габриел Луна като Томи, Анна Торв като Тес, Нико Паркър като Сара, Мъри Бартлет като Франк, Ник Оферман като Бил, Мелани Лински като Катлийн, Сторм Рийд като Райли, Мърл Дендридж като Марлийн, Джефри Пиърс като Пери, Ламар Джонсън като Хенри, Кейвон Уудард като Сам, Греъм Грийн като Марлон и Илейн Майлс като Флорънс. Участват още Ашли Джонсън и Трой Бейкър, който озвучава главните герои в редица компютърни игри.

Премиерата е на 16 януари в стрийминг платформата HBO Max

lastofusposter_20221103

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *