И ние като Marvel може да се забавяме спрямо първоначалните си планове, на в крайна сметка изкарваме резултати – те с предстоящия Blade, а ние с отразяването на промените му. Нека сега спокойно поговорим за всички събития, които се случиха покрай планувания нов филм за вампира ловец на вампири и защо имаме вяра, че накрая ще се окаже, че всичко е било за добро.

Минаха повече от три години, откакто Кевин Файги покани на сцената на San Diego Comic Con страхотния Махершала Али и обяви, че той ще бъде иконичния Блейд в MCU. Още от тогава се знаеше, че има доста време, докато филмът влезе в продукция, но Файги и компания със сигурност не са очаквали всичките перипетии, които ще ги споделят по пътя, най-малкото пък глобална пандемия. С напредването на времето, промените в графиците и (естествено) редовните неясни „креативни различия“, първият режисьор Басам Тарик напусна продукцията през септември, поне два сценариста също бяха сменени и като цяло филмът се забатачи сериозно в т. нар. „development hell“.

Marvel обаче си знаят работа и ги поздравяваме за решението да си дадат време за намиране на правилните хора, изместиха премиерната дата и ето че много обещаващ екип се заема с чисто нов вариант на филма, който обещават да бъде по-мрачен от всичко досега във вселената и по-наподобяващ оригиналните филми с Уесли Снайпс.

За режисьор е нает Ян Деманж, който е най-известен с филма си ’71, който получи само възторжени хвалебствия преди няколко години, което веднага ни ентусиазира откъм очаквания. Деманж също така е работил по епизоди на сериали като Lovecraft Country и Dead Set, така че знаем, че има афинитет към жанровите произведения, особено хорър. Напълно нова версия на сценария пък е поверено да напише на Майкъл Старбъри, автор на When They See Us и Colin in Black and White на Ейва Дюверней.

Имаме истинска надежда, че с този много обещаващ екип на челните места на продукцията, Blade може да спечели от забяването си и да видим интересно произведение, което да зарадва феновете с тона и сериозността си. Едното нещо, в което нямаме никакво съмнение и продължаваме да опираме всичките си надежди, е Махершала Али. Той е не просто изключителен актьор, но вече има и достатъчно влияние в Холивуд, така че сме склонни да вярваме, че той самият е имал пръст в наемането на сегашния екип, което пък ни показва, че му пука лично за проекта, а не е там, само за да получи чек от Marvel.

С ентусиазма на един от най-страхотните актьори, работещи в момента, стискаме палци бъдещето на Blade да е толкова ярко, колкото отблясъка на меча му, преди да отреже нечия глава.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment