Интересен факт – Уитни Хюстън присъства в новините ни с един акцент върху документалния филм на Кевин Макдоналд, посветен на легендарната певица. Време е за среща с трейлъра на новата биографична история, която подготвя режисьорката Каси Лемънс въз основата на сценарий, подготвен от Антъни Макартън („Бохемска рапсодия“). Филмът носи заглавието на една от най-емблематичните песни на звездата „I Wanna Dance with Somebody“ и според нас е интересно решение музикалната основа на трейлъра да не е титулната песен, а друг шлагер – „I Will Always Love You“, превърнал се в най-емблематичната и разпознаваема творба, записана от Уитни за саундтрака на филма с нейно участие „Бодигард“.

I Will Always Love You“, написана и издадена за първи път през 1974 година от Доли Партън, във версията на соул-балада, изпълнена от Хюстън, й носи награда „Грами“ за запис на 1994 година и чупи всички тогавашни рекорди на Билборд Топ 100 с епохалните 14 седмици, в които е на първо място на престижната класация. Това е първият диамантен сингъл за Уитни Хюстън, а авторите на игралния филм, посветен на живота й, разчитат именно на това най-прочуто изпълнение, за да фокусират вниманието на почитателите на нейния талант и на всички онези, които тепърва ще се запознаят с нейния магнетичен образ на кино.

Първият и най-важен въпрос във всяка киноистория, пресъздаваща живота на музикант, превърнал се в икона на своята епоха, е дали актьорът, на когото е поверена главната роля, има способностите да интерпретира лично музикалния талант на своя герой. В случая с Наоми Аки, която се е нагърбила с нелесната задача да се превърне в Уитни Хюстън, актрисата няма претенции за вокални способности и всичко, което ще чуем в „I Wanna Dance with Somebody“, е гласът на самата неповторима Уитни. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

I Wanna Dance with Somebody“ е триумфален празник, изпълнен с енергията на несравнимата Уитни Хюстън! Под режисурата на Каси Лемънс, със сценария на номинирания за „Оскар“ Антъни Макартън, продуциран от легендарния в музикалния бизнес Клайв Дейвис и с участието на носителката на БАФТА Наоми Аки, този филм е откровен портрет на една сложна и многолика жена, прочута в целия свят като „Гласът“. Момичето от хора на Ню Джърси се превръща в една от най-продаваните и най-награждавани изпълнители на всички времена. На публиката е предложен вдъхновяващ, покъртителен, изключително емоционален разказ за пътя на Хюстън към върховете на славата, в който присъстват уникални изпълнения, а саундтракът е съставен от най-любимите нейни хитове, познати на целия свят. Не ви ли се иска да потанцувате?!…

В актьорския екип на тази драматична история, пресъздаваща възхода и трагичния финал на тази бляскава звезда на световната музикална сцена, се включват още Станли Тучи, Аштън Сандърс, Тамара Туни, Нафеса Уилямс, Кларк Питърс.

Премиерата на „I Wanna Dance with Somebody“ на кино в Щатите е на 23 декември 2022; по същото време в края на годината филмът излиза на екран в още десетки държави по цял свят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *