Едва ли някой може да оспори, че през последните години хорър жанрът преживява своя малък ренесанс. Все повече компании се насочват към подобен род филми, макар и качествата им да са спорни през повечето време. Това дава възможност и на независими творци като Марк Дженкин да получат своите моменти на слава.

Новият филм на режисьора и сценарист на драми като Bait и Happy Christmas е малко по-нетипичен за него. Този път той е избрал ужаса като начин да разкаже своята история. Става дума за фестивалния хорър Enys Men, който тези дни се сдоби със своя първи трейлър.

Вижте го и него:

Артхаус стила на Дженкин се откроява и тези, които са запознати с творчеството му, най-вече с късометражните му филмчета, със сигурност ще открият много познати елементи. Enys Men вече направи своята премиера по-рано през годината на фестивалите в Кан, Лондин и Ню Йорк, а Neon са се нагърбили със задачата филмът да получи и своето кино разпространение. Все още не е ясно кога това ще стане, но се очаква да е в началото на следващата година.

Ето какво ще може да очакват зрителите от Enys Men:

Действието се развива през 1973 година на необитаван остров в близост до бреговете на Англия. Главната героиня е там като доброволец, за да наблюдава развитието на рядко растение. Постепенно обаче тя се потапя сред опасното море на лудостта, което води до съмнения за заобикалящата я реалност и я тласка към жестоки кошмари.

Вижте и официалния плакат:

Enys Men е режисиран и написан от Марк Дженкин. В ролите ще видим познати лица от предишните филми на режисьора като Мери Уудвайн и Едуард Роу. Компания им правят Фло Кроу, Джон Уудвайн, Джо Грей и други.

Както споделихме, филмът все още си няма премиерна дата, но се очаква да се появи в началото на следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *