Един от големите хитове през изминалото лято беше „Bullet Train”, който оценихме заради талантливия каст, симпатичните герои и цялостното успешно приложение на формулата за екшън-комедия от екип, който много добре разбира от екшън. Филмът беше адаптация на роман от Котаро Исака и заради финансовия му успех, сега е напълно очаквано, че Холивуд се обръща към останалите книги на автора за вдъхновение и (както те се надяват) още една торба с пари.

Новата адаптация по книга на Исака ще бъде по „Seesaw Monster”. Тъй като малко от книгите на японския автор са преведени на английски, за момента в интернет не фигурира много информация за сюжета, освен че самата книга е колекция от кратки разкази, а специално този ни запознава с две жени, които са принудени да работят заедно, въпреки че по принцип са противнички и не се харесват.

Филмът ще бъде продукция на Netflix, които вече са наели Салма Хайек и Ан Хатауей да влязат в двете главни роли. Това е напълно разбираем и даже бихме казали похвален кастинг. Хайек и Хатауей са сред най-атрактивните актриси на света, които са добре запознати с екшън жанра. Сигурни сме, че двете ще изглеждат наистина перфектно на екран заедно, както просто като външен вид, така и в екшън сцените, които ще трябва да изпълняват и със сигурност искаме да ги видим как „ритат задници“ една до друга.

Повече въпросителни имаме за това, че някои източници смятат, че историята разказва за снаха и свекърва, които не се разбират, имайки предвид, че разликата в годините им съвсем не е достатъчна, за да изиграят те такава динамика. Тази подробност за сюжета обаче засега не е ясно, че ще бъде част от филма „Seesaw Monster”, така че ще си задържим критиките докато имаме официално потвърждение.

По-притеснителното е обаче, че за момента няма нает режисьор за филма. Напълно разбираме, че Netflix искат да подсигурят нов успех, след като са видели резултатите на „Bullet Train”. Този филм обаче, освен звезди, имаше нещо много важно – Дейвид Лийч, екшън режисьор, който вече е изградил много сериозно име не просто в снимането, а в цялостното конструиране на екшън хореография, която да служи в името на историята, а не просто да седи закачена за нея.

Предстои да видим дали такъв режисьор ще бъде нает за „Seesaw Monster” и чак след това ще се оглеждаме за обявяване на дата за старта на продукцията. За момента единствената информация, която имаме за екипа зад камера е, че адаптираният сценарий ще бъде написан от Оливия Милч („Ocean’s Eight“).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *