Очакваме с голямо нетърпение stop-motion анимацията Пинокио (Guillermo del Toro’s Pinocchio) на Гийермо дел Торо и отразяваме чинно всяка свързана с него новина още от далечната 2011 година (а се вълнуваме от проекта дори и от по-рано), но така се получи (поради лични причини, с които няма да ви занимаваме), че на финалната права, малко преди официалната премиера на филма, пропуснахме да представим пълния трейлър. Сега, най-накрая успяхме да се окопитим и решихме, че въпреки забавянето, все пак си заслужава да представим рекламата, при това без да има някакъв друг повод, с който да я комбинираме.

Преди да я видите припомняме, че Пинокио ще разкаже познатата ни история за дървеното човече, което иска да стане истинско момче, но по начин, какъвто не сме виждали досега на екран. Действието се развива в Италия между двете Световни войни, по време на възхода на диктатурата и фашизма, а по думите на самия Гийермо дел Торо, филмът преобръща моралните основи на оригиналната приказка на Карло Колоди и за да се превърне в истинско момче, Пинокио не трябва да се променя, а да се държи и действа като такова.

Това е рекламата, която ни дава най-добрата представа за Пинокио до момента, и определено сме доволни от това, което виждаме – и чисто визуално, и като история. Със сигурност изглежда, че Гийермо дел Торо не ръси само празни приказки, а напълно покрива обещанията си за по-различен и комплексен поглед към познатата история. А най-хубавото е, че този поглед е и качествен или поне за това свидетелстват първите ревюта на филма, които, в много голяма част, са доста положителни. Нямаме търпение да се уверим и със собствените си очи, само след около десетина дни.

В добавка вижте и два нови постера, единият от които е повече от прекрасен.   

Режисьор на Пинокио (Guillermo del Toro’s Pinocchio) е Гийермо Дел Торо (Кронос, Лабиринтът на фавна, Пурпурният връх, Формата на водата) в партньорство с Марк Густафсон (Фантастичният Мистър Фокс). Сценарият е дело на Патрик МакХейл (Over The Garden Wall), Матю Робинс („Пурпурният връх“), Грис Гримли и Гийермо Дел Торо, по книгата „Приключенията на Пинокио“ на Карло Колоди.

Ролите озвучават Юън Макгрегър (Крикет), Дейвид Брадли (Джепето), Грегъри Ман (Пинокио), Кристоф Валц (Граф Волпе), Кейт Бланшет, Джон Туртуро, Рон Пърлман, Фин Улфхард, Тим Блейк Нелсън, Тилда Суинтън и др.

Премиерата е на 9 декември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment