Кой не знае Джон Уик, кой не е чувал за него? Съмняваме се да са останали много такива хора. По-скоро подозираме, че световната кино-публика на този етап вече е разделена на хора, които никога повече не искат да виждат филм за Джон Уик и такива, които искат да видят още 10. За щастие това е една от малкото ситуации, в които всички могат да бъдат щастливи – в рамките на следващите две години ще излязат и „Джон Уик 4“, и спин-оф филмът „Ballerina“ с Ана де Армас, и сериалът „The Continental”, но който не иска, няма нужда да ги гледа.

За феновете днес е празник, защото излезе първият пълен трейлър на четвъртия филм за любимия ни убиец, след като до момента имахме само тийзър. Не, защото трейлърът ни показва нещо неочаквано или изненадващо – не е това идеята и не от това имаме нужда в тази поредица. Показва ни се точно това, на което се надяваме – нови страхотно красиви кадри, на чийто фон Киану пръска мозъци.

Джон Уик 4” ще се занимава със съгласието между Уик и Кралят на гълъбите (Лорънс Фишбърн) да се изправят срещу Високата маса, авторитетната организация на върха на мрежата от убийци, които са единствените, които до сега сме виждали да представляват някаква истинска опасност за Уик. В преследването на свободата си, Джон ще трябва да се изправи и срещу нови врагове с мощни сътрудници по целия свят и сили, които превръщат старите приятели във врагове.

Понеже е филм с четен номер, отново ще излезем от Ню Йорк и виждаме страхотни кадри най-вече от Париж в трейлъра, но знаем, че снимки е имало и в Берлин и Япония.

Не е нищо ново. Разбира се, че не е. Продължава обаче да е още повече от това, заради което харесваме този франчайз – страхотно наситени цветове в перфектно изпипани кадри, рамкиращи впечатляваща екшън хореография, която ни позволява да видим Киану Рийвс в най-добрата му светлина. Завръщат се старите и старите ни познайници Иън Макшейн и Ланс Редик като мениджъра и рецепциониста на хотел „Континентал“, както и цял отбор нови герои, които ще се изправят (вероятно не за дълго) срещу оръжията на Джон Уик.

Джон Уик 4” е режисиран от Чад Стахелски, а оператор отново е Дан Лаустсен. Сценарият е дело на Майкъл Финч и Шей Хатън. В главните роли ще видим Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн, Иън Макшейн, Ланс Редик, Бил Скарсгард, Дони Йен, Шамир Андерсън, Рина Сауаяма, Хироюки Санада, Скот Адкинс и Кланс Браун.

Премиерата ще бъде на 24 март 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments