Най-после феновете на поредицата „Петък 13-ти” имат повод за радост. Тези, които следят ситуацията, са наясно със съдебното дело, водещо се между режисьора на първите филми Шон Кънингам и сценариста на първата част Виктор Милър. Този съдебен спор не позволяваше на нито едно студио да пипа каквито и да е аспекти от франчайза докато не се сложи край.

През 2018 година съдът отреди в полза на Милър, който получи правата върху интелектуалната собственост на територията на Щатите. Шон Кънингам продължава да се опитва да отмени това решение, все още безуспешно. Очевидно обаче тази малка победа позволява на сценариста да използва своето право и да се включи като изпълнителен продуцент към нов сериал, фокусиращ се върху предисторията на толкова популярната поредица.

Сериалът ще се казва „Crystal Lake” и се знае единствено, че ще се развива преди събитията в първия филм. На този етап всичко останало се пази в тайна и е забулено в мистерия. За сценарист и шоурънър е нает талантливият Брайън Фулър, който, за наше щастие, има повече успешни и интересни проекти пред глупавите такива. Името му седи зад сериали като „Pushing Daisies”, „Hannibal”, „Heroes” и др.

Както споменахме, Виктор Милър ще се включи като изпълнителен продуцент, но също така към проекта, в сходна роля се е присъединил и Роб Барсамиан като представител на компанията Horror Inc. Въпросната държи правата върху останалите елементи от целия „Петък 13-ти” франчайз. Това означава, че Фулър и екипът ще разполагат с цялата вселена на Джейсън Ворхийс и ще могат да си играят с нея както желаят. Имайки в предвид, че става дума за предистория, не е много ясно какво и как ще бъде използвано, но най-вероятно това ще стане ясно през идните месеци.

Ето какво споделя Сюзън Ровнер, представител на NBCUniversal Television and Streaming:

Петък 13-ти” е една от най-иконичните хорър поредици във филмовата история и ние нямаме търпение да се потопим в тази история с нашия нов сериал „Crystal Lake”. Изключително сме развълнувани да обединим сили с Брайън Фулър, даровит и с богато въображение създател на чудесни светове, с който се познаваме от много време и сме работили над различни проекти. Надяваме се с нашите партньори от А24 да представим нещо вълнуващо за всички стари и нови фенове на поредицата.

Самият Фулър допълва:

Попаднах на „Петък 13-ти” на страниците на списание Famous Monsters когато бях на десет години и не съм спирал да мисля за него от тогава. Щом стане дума за ужаси, А24 вдигат много високо летвата и съм изключително развълнуван, че ще разработваме този сериал под тяхната шапка. Също така Сюзън е невероятна в това, което прави, и ще е истинско удоволствие и чест да работим отново заедно.

А24, за които сме говорили много пъти в новините ни, ще се погрижат за „Crystal Lake” и неговия път до платформата на Universal Peacock. На този етап нямаме друга информация, но се надяваме да научим нещо с напредване на времето. Ще се постараем да ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment