В ново видео за един от най-очакваните ни филми за годината, режисьорът и сценарист Деймиън Шазел и всичките му актьори ни представят предстоящия Вавилон (Babylon) и загатват за цялата му прелест, разврат и поквара. А тъй като едновременно чакаме филма с нетърпение, но и не искаме да виждаме прекалено много от него в рекламни материали, намираме този „featurette“ за идеалния баланс между двете – бързо показване на нови кадри, но повече от това, просто припомняне за вълнението, което целия екип изпитва, предстоейки да ни покаже този епос.

Но да се върнем отначало. Вавилон е предстоящият филм на Деймиън Шазел, който все още държи рекорда за най-млад носител на „Оскар“ за Най-добър режисьор, от когато спечели статуетката за La La Land на всеизвестната церемония през 2017 г. Дори и без тази награда обаче ние сме му фенове – всичките му произведения са не просто изпипани до съвършенство, но и ни запознават с безумно интересни герои, които искаме да опознаем, без значение дали в крайна сметка ги харесваме или не. Точно това са качествата, които ни се струва, че ще ни грабнат и в новото му произведение, което, без съмнение, е най-мащабният му проект до сега.

В новото видео, Welcome to Babylon, Шазел представя Вавилон, а актьорите му, с няколко думи ни запознават с героите си – Брад Пит е най-известната филмова звезда, Марго Роби е „фурия“ като актриса, която иска да пробие сама в Холивуд, а Диего Калва е представителят на публиката, външният наблюдател на всичко, което заварва в Холивуд през 20-те години, когато киното преминава от нямо в звуково.

След това ви предлагаме и да се насладите на два от траковете от официалния саундтрак на филма, композирани отново от Джъстин Хъруиц, който е писал музиката за всеки един от досегашните филми на Шазел и също се увенча с „Оскар“ за La La Land.

Не си затваряме очите за това, че първите прожекции на Вавилон разделиха публиката точно по средата, като някои от реакциите го хвалят до небето за визуалните му постижения, а други го наричат каша, която не може да поддържа всичките си идеи и герои. Това всъщност ни кара дори още повече да нямаме търпение да видим филма за себе си и да преценим от коя страна на дебата ще застанем – защото нищо не е по-хубаво от здравословния спор за кино.

Режисъор и сценарист на Вавилон (Babylon) е Деймиън Шазел (Камшичен удар, La La Land, Първият човек). Актьорският състав включва Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Лукас Хаас, Макс Мингела, Катрин Уотърстън, Самара Уийвинг, Флий, Фийби Тонкин, Оливия Уайлд и др.

В България премиерата ще бъде на 20 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *