От известно време не сме говорили за един от големите ни любимци Йоргос Лантимос, но по всичко личи, че липсата на новини всъщност е добра новина, защото той снима усилено. Преди премиерата на „Poor Things”, за който сме споделяли подробности, гръцкият режисьор влиза в продукция на още един филм, наречен лаконично „And”.

За момента детайлите около сюжета на „And” се държат стриктно в тайна, което не ни учудва особено. Знаем Лантимос колко обича да се занимава с необичайни сюжети, които може да не са най-важното във филмите му, но обикновено работят много, за да построят света, който той иска да ни покаже. Едното нещо, което знаем обаче е, че цял куп известни актьори, които вече са работили с Лантимос, ще се присъединят и към новия му проект.

Ема Стоун, за която това ще бъде трета колаборация с Лантимос, се завръща заедно с колегите си от „Poor ThingsМаргарет Куали и Уилем Дефо. Джо Олуин, с когото Стоун работи по „Фаворитката” също е част от екипа. Кастът е завършен от Джеси Племънс, който е единствения, за когото това ще е първи проект с гръцкия режисьор.

Със сигурност говори добре, че толкова актьори искат да се завръщат към проектите на Йоргос Лантимос и той самият иска да работи с тях отново и отново – ставали сме многократно свидетели на страшно продуктивни връзки между актьори и режисьори, работещи заедно по различни проекти. Интересно ще ни бъде обаче какво ще представлява този нов филм, не просто по принцип, а защото ни се струва, че с толкова общи актьори двата филма трябва да се различават много, за да не стават обърквания.

Със сигурност ще следим внимателно всякакви обявления на подробности, докато чакаме нетърпеливо премиерата на „Poor Things”. Не сме гледали пълнометражен филм на Лантимос от 2019-а, живее ли се така?!

Йоргос Лантимос е написал сценария и на този филм с Ефтимис Филипу, с когото си партнира и по „Убийството на свещения елен”, „Омарът”, „Alps” и „Кучешки зъб“. Снимките на „And” започват след броени дни в Ню Орлианс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *