Получил високи оценки – и от страна на критиката, и от публиката на фестивали в цял свят, включително и Кан, филмът на Джеймс ГрейArmageddon Time“ най-накрая бе пуснат в широко разпространение по кината на САЩ от изминалия уикенд. Междувременно следващият проект на Грей вече придобива форма – Deadline споделиха преди дни, че режисьорът ще се заеме с биографична история за младия Джон Ф. Кенеди, избран за 35-ия президент на Съединените американски щати.

Сюжетът ще пресъздаде годините, в които младият Кенеди се превръща в герой по време на Втората световна война, за да докаже качествата си пред своя властен баща. Именно времето на фронта, в което служи на родината си, е една от причините за успешния му път към Белия дом. Голяма част от историята проследява времето, в което Кенеди е командир на патрулен кораб РТ 109 – след като японски разрушител „Amagin“ атакува техния плавателен съд, Кенеди и екипажът му успяват да се спасят с плуване и кръстосват околните острови, преди щатските военноморски сили да ги спасят. През 1963 година излиза филмът „РТ 109“, посветен на тази история, като Клиф Робъртсън участва в ролята на младия Кенеди.

Новият филм на Джеймс Грей няма да има претенциите да обхване цялостно биографията на Джон Ф. Кенеди и хронологически няма да стигне до убийството му през 1963 година. Ето какво споделя самият Грей за работата си по този проект:

За мен е чест да творим заедно с фантастичните продуценти от MadRiver. Джон Кенеди е колосална фигура, която фокусира вниманието на света в продължение на десетилетия – като президент на Съединените щати, като сътрудник на движението за граждански права, като иконичен образ в културата. Този проект е уникална възможност да отхвърлим митологичните представи и даа изследваме част от неговата същност, която е непозната за нас и за публиката.

Сценарият на все още неозаглавения филм е дело от Самуел Франко и Евън Килгор, като самият режисьор в момента е зает с преработването му, а снимките трябва да започнат догодина. Макс Бутан и Антъни Катагас от MadRiver Pictures ще копродуцират проекта, като това е шестата им съвместна продукция с Джеймс Грей; изпълнителен продуцент е Жаклин де Крой от Dear Gaia Films. Няма яснота за премиерна дата на биографичния филм, но вероятно може да се очаква да е готов през 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *