Един от най-изкусните ваятели на кино светове скоро не е предлагал на почитателите си нов филм, но… тази несправедливост скоро ще бъде поправена! Преди (вече) десетилетие Уон Кар-уай представи своя „The Grandmasters“ и не оставяме без внимание всяка частица информация, която се появи в мрежата и е свързана с неговите творчески занимания.

Преди повече от година сме коментирали първи поглед към „Blossoms Shanghai“ и сега с удоволствие представяме още един тийзър-трейлър, който се появи преди часове в мрежата и подклажда нетърпението ни да видим следващото творение на обичания майстор.

Екранизацията на награждавания роман „Blossoms“ на Дзин Ючън, излязъл през 2013 година, е подготвяна от сценариста Кин Уен и е реализирана като сериал, но се очаква Уон Кар-уай да монтира и версия, която да се превърне в пълнометражен филм. Историята проследява трима жители на Шанхай от началото на 60-те години на ХХ век, в края на периода на „културната революция“ в Китай, та чак до 90-те години – в навечерието на либерализацията на китайската икономика.

Главните роли в „Blossoms Shanghai“ са поверени на Ху Гъ („The Wild Goose Lake“, „The Climbers“), Ма Уили, Тан Ян, Син Зилей. Усещането за магични образи, драматични обрати и съдбовно стечение на обстоятелствата е налице и вярваме безрезервно на режисьора, че с разказването на тази история той се опитва да конструира своеобразно допълнение към „Love”- трилогията му, включваща класиките „Дни на безумство“, „В настроение за любов“ и „2046“. Оператор и съавтор на визията е Питър Пау („Тигър и дракон“).

Все още няма яснота кога „Blossoms Shanghai“ ще се появи пред публика, но ако Уон Кар-уай успее да монтира пълнометражния филм преди да видим поредицата, прогнозираме премиера в Кан догодина (защото Берлин е прекалено скоро) и с нетърпение ще очакваме шанс за среща с новата му история – независимо дали на голям (винаги е за предпочитане!) или малък екран.

blossom-poster_20221104

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *