Хитовата поредица „За всички създания – големи и малки“ се завръща в ТВ дома на епичната драма – Epic Drama с новия си трети сезон на 7 ноември и ще бъде тук всеки понеделник от 22:00 часа. Приключенията на може би най-известния ветеринарен хирург в историята, Джеймс Хериот, продължават в Йоркшир Дейлс. Сериалът е базиран на поредица световни бестселъри, продадени в над 60 млн. копия, от Джеймс Алфред Райт, с артистичен псевдоним Джеймс Хериот, вдъхновени от собствения му опит като ветеринар.

Още от първите кадри на сезон трети се усеща, че предстоят големи промени и всички трябва да се научат как да се приспособят към тях. Пролетта на 1939 година е. След като Зигфрид го прави съдружник, Джеймс настоява да поеме повече отговорност чрез новата схема на Министерството на земеделието за тестване на говедата за туберкулоза, но неочаквани предизвикателства рискуват да го тласнат до крайност. Когато назрява вероятността за Втора световна война, цялото семейство Скелдейл трябва да обмисли какво ще прави, независимо дали в Дароуби или другаде.

Дебютантът Никълъс Ралф се завръща в ролята на Джеймс Хериът, а Самуел Уест („Howards End“) – като нестабилния му ментор, Зигфрид Фарнън. Анна Медли („In Bruges“) отново е матриархът на Скелдейл Хаус, г-жа Хол, докато Кълъм Уудхаус („The Durrells“) е бавно съзряващият брат на Зигфрид, Тристан. Рейчъл Шанън (носителка на „Оскар“ за краткия филм „The Silent Child“ от 2017 г.) се завръща като месната фермерска дъщеря Хелън Алдерсън, заедно с ансамбъл от фермери, животни и съселяни, живеещи в Йоркшир Дейлс през 1930-те.

В този сезон Джеймс се бори, за да балансира между все по-големите си отговорности във ветеринарната клиника и задълженията си в новото семейство, което създават с Хелън. На самата Хелън не й е лесно да се раздели с предишния си живот в семейната ферма с баща си и сестра си и да намери новото си място между стените на Скелдейл Хаус.  Тристан, който най-сетне си е взел изпитите, сега вече трябва да се изправи лице в лице със света като квалифициран ветеринар. Междувременно г-жа Хол започва да се отваря към бъдещето си извън грижите за домакинството на йоркширските ветеринари.

А докато войната с Германия се очертава като все по вероятна, Зигфрид се бори с болезнени спомени от собствения си опит по време на Първата световна войн, когато служи на фронта във Ветеринарния корпус на армията.

„Героите, разбира се, не знаят какво им предстои”, казва актьорът Никълъс Ралф в няколко свои интервюта. „Те знаят, че войната не е шега работа и е доста плашеща перспектива. Джеймс е младоженец и съгражда нов живот с Хелън. Това, че някои отиват доброволци може да доведе известно чувство на вина и напрежение за него, тъй като ветеринарите са освободени от това задължение.

Зигфрид, по-възрастен от Джеймс и по-ексцентричен, собственик на Скелдейл Хаус, вече е бил на война и изпитва други чувства при перспективата за нов военен конфликт.  „Той се разпъва малко като октопод, в опит да обхване твърде много различни неща, хора и живота си въобще, до колкото му е възможно”, споделя номинираният за BAFTA Самуел Уест. „За младите войната е просто една голяма игра, но тези от нас, които са видели Първата казват: „Нямате ни най-малка представа в какво се забърквате!

All Creatures Great and Small: Series 3 - Episode 1 (Behind The Scenes), Plate pictures in Skeldale House
Siegfried Farnon (Samuel West)

Helen Alderson (Rachel Shenton) & James Herriot (Nicholas Ralph)

acgap1

Водещ сценарист и изпълнителен продуцент отново е Бен Ванстоун („The Last Kingdom“). Брайън Пърсивал („Downton Abbey“) остава водещ режисьор и изпълнителен продуцент, а на режисьорският стол отново сядат и Анди Хей, както и новото попълнение – Стивън Сваасанд, който режисира предпоследния епизод 6 и специалния Коледен епизод.

При премиерата си в родната Великобритания третото издание на „За всички създания – големи и малки“ получи възторжени отзиви от почитателите си, които го наричат “нежен, забавен, сгряващ сърцето“, „красив и отпускащ“, „тотална радост“ и “задушевно бягство от турбулентния свят“. Така че – докато студените утрини и топлите пуловери се прокрадват отново в дните ни, слагайте пантофите и се сгушете пред телевизора за по един нов епизод всеки понеделник от 22:00 часа, само по Epic Drama.

Дебютът на първия епизод от новия сезон е на 7 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *